Jablkový sirup: 6 najlepších receptov - ako si vyrobiť domáci jablkový sirup

Vo zvlášť produktívnych rokoch existuje toľko jabĺk, že záhradníci sa zaujímajú, ako používať sladké ovocie, ktoré sa nebude používať na dlhodobé skladovanie. Z týchto plodov si môžete vyrobiť rôzne druhy polotovarov, ale dnes sa zameriame na sirup. Tento dezert môže byť použitý na výrobu nealkoholických nápojov a ako omáčka na zmrzlinu alebo sladké pečivo.

Zloženie: voda, želatínový cukor, škorica, cukor, jablká (12 ) Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ktoré jablká sa posielajú na prípravu sirupu
  • 2Recepty na sirup zo sirupu
    • 2.1Šťávový sirup
      • 2.1.1Recept s kyselinou citrónovou bez varenia
      • 2.1.2Koncentrovaný škoričný sirup
    • 2.2Z nešúpaných jabĺk
    • 2.3Zo šúpaných jabĺk - dvojitý recept: sirup a džem
    • 2.4Z kôry jabĺk
    • 2.5Sirup na želatínový cukor

Aké jablká sa posielajú na výrobu sirupu

Sirup sa môže pripraviť z akéhokoľvek druhu jablka. Samozrejme, že je žiaduce, aby plody boli šťavnaté, ale ak tomu tak nie je, nebude to mať vplyv na výsledok.

V zásade sa v prípade sirupu, kyslého ovocia alebo nezrelé lapače, ktorí spadnú zo stromu jabĺk, pripravujú na spracovanie. Ak sa jednoducho vytvorili prebytky plnohodnotného zberu, použijú sa na sirup.

Pred zberom ovociapovinné umývanie. K tomu, dať jablká do veľkej misy a zalejeme studenou vodou. Potom sa každé ovocie opatrne umyje pod tečúcou vodou s rukami a vopred sa na stôl položí cedník alebo uterák.

Ak predpis vyžaduje čistenie jabĺk a vyprázdnenie ich osivových boxov, vykoná sa to ostrým nožom alebo škrabkou na zeleninu.

Recepty na jablkový sirup

Šťávový sirup

Recept s kyselinou citrónovou bez varenia

Čisté jablká prechádzajú odšťavovačom. Čerstvo pripravený nápoj bude potrebovať 1 liter. Kvapalina sa naleje do misky a nechá sa stáť jeden deň. Je lepšie určiť šťavu v tejto dobe v chladničke. Nasledujúci deň sa šťava opatrne vyleje a zanechá usadenú ovocnú dužinu na dne nádoby. K čírej kvapaline sa pridá cukor (1,5 kilogramu) a kyselina citrónová (1 čajová lyžička). Miska sa položí na oheň a zohreje sa, nie varí. Po rozpustení kryštálov sa sirup naleje do sterilných fliaš a uzavrie.

Koncentrovaný škoricový sirup

Jablková šťava sa extrahuje rovnakým spôsobom ako vyššie uvedený recept. Merali presne 2 litre. Do kvapaliny sa pridáva cukor. Vyžaduje 1,5 kg. Na oheň sa vloží nádoba s jedlom a varí sa hodinu. Počas tejto doby sa sirup neustále mieša a v prípade potreby odstráni penu. Na konci varenia pridajte 1 lyžičku mletej škorice. To môže byť nahradené kôrou palice, zatiaľ čo korenie je umiestnený v panvici vo veľmizačiatok varenia.

Hustý, koncentrovaný sirup so sladkou príchuťou jabĺk a škorice sa vyleje do sterilných fliaš a pevne uzavrie.

Z nešúpaných jabĺk

\ t

Jablká (10-12 kusov) strednej veľkosti sú narezané na polovicu a vložené do hrnca. Nie je potrebné očistiť a odstrániť semená. Rezanie nalijeme 300 ml čistej vody a varíme pol hodiny, kým nie je mäkké, pod vekom. Potom pridajte cukor (700 gramov) na panvicu a hmotu varte ďalších 5 minút. Na oddelenie jablkovej dužiny od kože a semien zo sirupu sa hmota nechá prejsť jemným sitom, pokrytým bavlnenou tkaninou alebo niekoľkými vrstvami gázy. Koláč sa používa na varenie kissel a sirup sa naleje do plechoviek.

Zo šúpaných jabĺk - dvojitý recept: sirup a džem

1 kilogram jabĺk sa olúpa a nakrája na malé kúsky. Ovocie dať do misky a zalejeme 1 kg granulovaného cukru. Kusy cukru sú ponechané na deň pred tvorbou šťavy. Po tom, krájanie jabĺk na oheň a varíme 15 minút. Hmotnosť po tomto postupe sa prefiltruje. Buničina sa rozdrví mixérom do stavu zaseknutia a rozloží sa v sterilných nádobách.

Na oheň sa znovu vloží sirup, pridá sa lyžička vanilkového cukru a 1 citrónová šťava. Tekutina sa varí 10 minút a plní do fliaš.

Z kôry jabĺk

Jablkové šupky, ktoré zostanú po príprave zemiakovej kaše alebo džemu, sa nezhadzujú. Z nich sa pripravuje aj sirup. Odlúpnite z 1 kilogramuJablká sa položia na plech a sušia sa na min. Výsledkom je niečo ako sušené ovocie. Vysušený produkt sa umiestni do hrnca a naleje sa 1,5 litra vody. Počas jednej hodiny sa hmota prevarí a potom prejde jemným sitom. V bujóne pridajte 1 kilogram cukru a varte ďalšiu štvrtinu hodiny.

Tatyana Avrova vám povie viac o varení sirupu z kôry s citrónovou šťavou vo svojom video blogu

Sirup na želatinizujúci cukor

Na 1 kg jabĺk vezmite 1 šálku želatínového cukru a 2 litre vody. Plody sú plne uložené v hrnci a naplnené vodou. Hlavný produkt musí byť varený až do mäkka. Ak sú plody malé, potom stačí 10 minút, ak sú jablká stredné alebo veľké, potom sa čas zvýši na 20 - 25 minút. Voľné jablká priamo vo vode búšil s dreveným tolkushkoy. Potom sa hmota nechá prejsť cez 4 vrstvy gázy. Pridajte do gélu gélujúci cukor a sirup varte 5 minút.