Jablkový džem bez cukru na zimu: ako variť jablkový džem - minimum kalórií, maximálna chuť a úžitok.

Ak chcete doma pripraviť taký nádherný džem z jabĺk bez cukru, pomôže vám náš jednoduchý recept na prípravu - chutný a milý mnohými gazdinkami. Bez ďalších okolkov, choďte na recept varenia.

Zloženie: jablká

Potrebujete len vodu a jablká (pomer 1: 5). Je žiaduce, aby ovocie bolo sladké, inak bude džem príliš kyslý.

Zložky na zber:

- jablká - 3 kg,

- voda - 600 ml.

Ako variť jablkový džem bez cukru

Naplňte plátky jabĺk vodou a začnite variť. Varíme asi pätnásť až dvadsať minút.

Čo sa stalo - utierame cez sito, znovu ho dáme na oheň, pripravíme ho pred získaním požadovanej úrovne hustoty (nezabudneme premiešať).

Nalejte džem do pohárov, prikryte, vložte do hrnca s vodou na sterilizáciu (plechovky po 500 ml. 15 minút).

Jablkový džem sa štandardne skladuje na tmavom a chladnom mieste. Maximálna trvanlivosť marmelády bez cukru je 12 mesiacov.