Instantné solené paradajky - chutné recepty

Jediný spôsob, ako zachrániť paradajky na zimu, bolo za starých čias morenie. Marinovanie bolo vynaložené oveľa neskôr, ale to nebránilo tomu, aby boli paradajky solené rôznymi spôsobmi, aby sa paradajky dostali s rôznymi príchuťami. Používame staré recepty, ale vzhľadom na moderný rytmus života, keď každú minútu oceníme.

Zložky: greeny, paradajky, soľ, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Korenené solené paradajky
  • 2Slané paradajky v obale
  • \ t

Korenené solené paradajky

Ak zajtra budete potrebovať slané paradajky, vyberte úplne zrelé a malé ovocie. Cherry je na to najvhodnejšie, ale nie je to potrebné. Pri stredne veľkých rajčiakoch je recept rovnaký, len čas na solenie sa zvyšuje.

Umyte paradajky a tenký, ostrý nôž, urobte miesto stonky malý, krížový rez.

Preložte paradajky do hrnca alebo vedra, roztrúsených vetvičkami s kôprom a strúčikmi cesnaku.

Pikantné korenie nakrájame špáradlo na niekoľko miest a tiež dáme na paradajky. Je lepšie nosiť gumové rukavice a s korením zaobchádzať veľmi opatrne. Šťava a samotný povrch korenia sú nezvyčajne horúce.

Rozpustite soľ v hrnci, pridajte korenie, Lavrushku a klinčeky. Priveďte uhorku do varu. Potom soľanku trochu ochlaďte. Nemusíte ho chladiť vôbec, hlavná vec jenebola tam žiadna studená vriaca voda.

Nalejte horúcu nálevu do paradajok, prikryte ich plochým tanierom tak, aby neplavali a odchádzali na teplom mieste až do zajtra.

Pre 3 kg paradajok potrebujete:

  • 1 hlava cesnaku;
  • 10 koreniek;
  • 5 pukov kvetenstvo;
  • 1 horúca paprika;
  • niekoľko vetvičiek kopru;
  • soľ - 100 gramov na liter vody.

Paradajky pre tento recept sú veľmi ostré, ale je ťažké odolať tomu, aby ste si nebrali ďalšie paradajky.

Ľahko solené paradajky v balíku

Suché solenie paradajok sa stalo veľmi populárnym. Koniec koncov, len málo ľudí sa chce porozprávať s vedierkami a bankami. Áno, a teraz nenájdete drevené sudy, to všetko teraz nahrádza balíky. Je lepšie vziať husté balíčky, v ktorých zmraziť paradajky, ale obyčajné budú robiť.

Na 1 kg paradajok potrebujete:

  • 100 g soli;
  • 1 hlava cesnaku;
  • kôpor, petržlen.

Nakrájajte paradajky zo stoniek a ostrým nožom odrežte „zadok“.

Preložte paradajky do vrecka. Do vrecka vložte soľ, strúhaný cesnak a jemne nasekané zelené. Zip sáčku sponu, alebo kravatu uzol, sa snaží vytlačiť prebytočný vzduch.

V priebehu niekoľkých minút intenzívne pretrepte sáčok tak, aby boli paradajky dobre premiešané so zeleninou a soľou.

Teraz musíte len čakať do zajtra a nechať vrecko s paradajkami pri izbovej teplote, aby sa solili.

Pozrite si video o tom, ako vyrábať solené paradajky v balení: