Hubový prášok alebo lahodné hríbové korenie na zimu - jednoduchý spôsob ako variť prášok z húb.

Hubový prášok - skvelé korenie na zlepšenie huby chuti polievok, omáčok a iných chutných jedál. Je ľahšie stráviteľné ako celé huby. Zvlášť aromatický prášok sa získava z bielych húb. Ak chcete takú predvalku na zimu doma, môže byť veľmi jednoduché, pretože Má veľmi jednoduchý recept na varenie.

Zloženie: huby

Hlavnou podmienkou prípravy je, že v tomto roku sa uskutoční zber húb.

Ako urobiť hubový prášok doma.

Je možné sušiť rôzne huby, ale uprednostňujú sa cepy, hríbiky, hríbiky, osiky a líšky. Ak sú vyššie uvedené huby málo, potom kozy, hríby, huby a iné.

Pripravme huby na sušenie: utrite ich vlhkou handrou, nakrájame na platne a rozotrite na list, ak vyschneme v peci alebo v ruskom kachle. V lete sú huby dobre sušené na slnku. Navlečeme ich na drôt alebo niť tak, aby sa navzájom nedotýkali, a zavesili ich do dobre vetranej miestnosti v tieni. Týmto spôsobom by sa huby mali vyschnúť za týždeň, inak sa zhoršia.

Začnime variť prášok z húb. Suché huby rozomelú v mlynčeku na kávu alebo ručnom mlyne na stav prášku. Aby sa lepšie uchovali, pridajte 5-10% hmotnosti prášku jemnej soli, aromatických bylín a korenia (suchý zeler, kôpor a petržlen, nové korenie, rasca). Tu sa tak nesmierne pozoruhodne objavilo prirodzené voňavé korenie húb.varené doma.

Tento prášok z húb sa môže pridávať do potravín niekoľko minút pred koncom varenia misky alebo v horúcom prvom kurze priamo na stole. Pridajte ju k omelete, kým porážate vajcia.

Hlavné jedlá a šaláty môžu byť v práškovej forme v práškovej forme. Takéto hríbové korenie je dobre udržiavané na tmavom mieste v sklenenej nádobe s pevným viečkom. Ale pretože všetky dobré veci majú tendenciu skončiť skôr alebo neskôr, potom termín sporenia od nej nie je dlhší ako jeden rok.

Viac informácií o tom, ako urobiť prášok z húb, prírodné, voňavé a chutné korenie, nájdete na videu z Fruktorianky.