Hrušková šťava na zimu je zdravá šťava pre zdravie celej rodiny: najlepšie recepty na polotovary

Hruška je vhodnejšia na výživu výživy ako jablko.Koniec koncov, ak jablká stimulujú chuť k jedlu, potom po jedle hrušky sa to nestane.Okrem toho, hruška chutí sladšie ako jablko, a zároveň obsahuje oveľa menej cukru.To všetko vedie k tomu, že hruška, a šťava z neho je ideálny pre detskú výživu, pre tých, ktorí sú na diéte, alebo majú cukrovku.

Zloženie: hruška, cukor Čas na záložku: Leto, Jeseň

Existuje mnoho odrôd hrušiek a šťava na zimu môže byť vyrobená z akejkoľvek odrody.Všetky sú rovnako šťavnaté, aj keď sa líšia chuťou.Hrušky majú nádhernú arómu a chuť, ale je veľmi ťažké vyrobiť z nich šťavu.Sú príliš tvrdé a v nich je veľmi málo šťavy.Avšak, ak pridáte niekoľko hrušky-dychek na pestované odrody, dostanete lahodnú hruškovú šťavu na zimu.Stačí si vybrať, ktorú šťavu budete variť s buničinou alebo bez nej.

Obsah

  • 1Šťava z hrušiek bez buničiny
  • 2 Hrušková šťava s buničinou

Šťava z hrušiek bez dužiny

Hrušky opláchnite, odstráňte semená a z nich vytlačte šťavu.,

Ak nie je k dispozícii odšťavovač, vyčistite hrušky a prevalujte ich cez mlynček na mäso, potom šťavu vytlačte gázou.

Koláč umiestnite na panvicu a naplňte ho teplou vodou v rovnakom objeme ako koláč.

Nechajte tortu stáť 30 minút a znova použite gázu na pretlačenie šťavy.

Prvú šťavu premiešajte s druhou šťavou, pridajte cukor v pomere:

na 1 liter šťavy - 300 gramov cukru.

Dajte šťavu na oheň a varte šťavu z hrušky po dobu 10 minút. Nebojte sa, hruška dokonale znáša tepelné spracovanie a zachová si svoje priaznivé vlastnosti aj pri varení. Skladujte hruškovú šťavu na tmavom, chladnom mieste, nie však dlhšie ako 12 mesiacov.

Nalejte šťavu do sterilných fliaš a navíjajte ich uzávermi.

Hrušková šťava s buničinou

  • Hrušky 1 kg;
  • cukor 500 g;
  • voda 1 1.

Ošúpajte hrušky, nakrájajte a vložte ich do panvice. Posypte hruškami cukor a nechajte ich stáť asi hodinu.

Nalejte šťavu na panvicu a dajte ju na sporák. Variť hrušky 7-10 minút, kým mäkké.

Výslednú hmotu rozomelú jemným sitom. Ak je výsledná šťava príliš hrubá, pridajte viac vody.

Vypustite šťavu v hrnci, dajte ju do varu a nalejte šťavu do pripravených pohárov.

Šťava s buničinou nie je uskladnená horšie ako čistená, ale je užitočnejšia .

Pozrite si video o tom, ako vyrobiť hruškovú šťavu pomocou tlače: