Hrušková marmeláda doma - ako variť hruškovú marmeládu v bankách na zimu.

Tento recept na marmeládu osloví nielen deti, ale aj ich rodičov. Hrušková marmeláda pripravená doma môže byť skvelou alternatívou sladkostí, plnených konzervačnými látkami a aromatickými prísadami.

Zložky: klinčeky, hrušky, nové korenie, citrón, cukor, 12) jablká

A teraz - ako urobiť marmeládu z hrušiek doma.

Pamätajte, že na výrobu sladkostí sú vhodné len hrušky šťavnatých odrôd, ktoré sú dobre uvarené v mäkkom stave.

Umyte a vyčistite 1 kg hrušiek vyrezaním jadra ovocia. Ak neplánujete variť hrušky naraz, musia sa uchovávať až do začiatku varenia v studenej mierne slanej vode (1 polievková lyžica na 1 liter) vody tak, aby ovocie zostalo svetlé a nebolo zatemnené vystavením vzduchu.

Nalejte hrušky vodou, aby ste jemne zakryli ovocie, dajte ho na sporák a varte až do mäkka.

V nádobe, kde sa varia hrušky, umiestnime sáčok s gázou s korením. Pre 1 kg hrušiek stačí 3-4 hráškové korenie a 5 pukov karafiátu.

Keď sú hrušky mäkké, vrecko korenia sa odstráni a hrušky sa opatrne rozomelú cez sito alebo mletie v mixéri.

Následne odvážte zemiakovú kašu. Ak sa ukázalo, že váži 1 kg, pridajte 400 gramov cukru a posuňte ho do nádoby na ďalšie varenie. Pridajte citrónovú kôru a varte ju na miernom ohni, občas premiešajte.

Keď sa hmota dobre zahustí, rozprestrie sa v nádobách.stále horúce a tesne uzavreté.

Ak chcete, aby hrušková marmeláda mala hustejšiu textúru, potom môžete na začiatku varenia pridať 200 až 250 gramov surového jablčného jablka.

Hotový hruškový blok sa musí ochladzovať a odosielať do chladiaceho skladu.

Hrušková marmeláda sa používa ako nezávislá pochúťka. Je skvelé pre zdobenie pečiva, ktoré je nevyhnutné pre výrobu sladkých náplní.