Hroznová želé - recept na výrobu želé z hrozna na zimu.

Hroznová želé je veľmi jednoduchý a jednoduchý recept na domáce výrobky. Hrozno je najkrajšie z bobúľ, je chutné, voňavé, plné vitamínov a ďalších látok potrebných pre ľudí. Sme radi, že ju môžeme jesť v letnej a jesennej sezóne a samozrejme sa snažíme pripraviť tieto zdravé plody na zimu. Preto, ak premýšľate o tom, čo sa dá vyrobiť z hrozna na zimu - zvládnite prípravu želé podľa tohto receptu.

Zloženie: hrozno, cukor

A tak, ako si vyrobiť želé z hrozna na zimu.

Ak chcete želé doma, musíte mať mäsité a husté, mierne nezrelé hrozno. Dobre umytý, oddelený od stonky. Škvrnité a zhnité bobule musia byť odobraté, na želé sa berú len dobré hrozno.

Potom dajte hrozno do hrnca a varte na miernom ohni 16 minút.

Výsledná šťava sa vypustí a prefiltruje cez tkaninový filter.

Rozprestrite buničinu do pláteného vrecka a vytlačte z nej šťavu, ktorú tiež filtrujeme a pridáme k predtým získanej šťave.

Šťava sa varí dvakrát. Pri varení z nej vyberte penu a nečistoty.

Potom postupne pridajte cukor do šťavy a priveďte ho do varu.

Keď sa cukor rozpustí, vyskúšajte našu prípravu na želé. K tomu, nalejte trochu želé s lyžičkou na tanier. Ak sa želé rýchlo zahustí, varenie sa skončí.

Teraz musíte zavrieť hroznovú želé v nádobách. Aby sme to dosiahli, vezmeme umyté suché, mierne vyhrievané plechovky a nalejeme do nich horúce.želé. Voľne ho prikryjeme viečkami a vložíme do nádoby s vodou (voda 70 ° C). Pasterizujte nádoby v hrnci vo vode (90 ° C). Banky 0,5 litra. stánok 8 minút. Banky 1 l. - 12 minút. Pasterizujte želé v panvici pod vekom. Voda by mala byť 3 cm pod hrdlom pasterizovaných pohárov. Pasterizované nádoby pevne zaliate.

Aby sme vytvorili želé, potrebujeme:

- 1 kg hrozna - 2 polievkové lyžice. vody

- pre 1 liter šťavy 700 g cukru.

Krásne a chutné želé z hrozna skladujeme v chladnej miestnosti. Je ideálny v zime ako dezert na čaj, palacinky alebo pudingy.