Hroznová šťava doma. Ako urobiť čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu - recept a varenie.

Prírodná hroznová šťava je vitamínový, zdravý a veľmi chutný nápoj, ktorý nám predstavila sama Matka príroda. Je vhodný pre deti aj dospelých. Čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu dlhodobo používajú liečitelia a lekári ako silné posilňovacie činidlo, ako aj ďalšiu liečbu obličiek, pečene, hrdla a dokonca aj pľúc.

Zloženie: hrozno Čas na záložku: Jeseň

Nie je náhodou, že prírodná hroznová šťava je súčasťou mnohých chutných a zdravých koktailov. Môžete hovoriť o prínosoch a poškodeniach hroznovej šťavy po veľmi dlhú dobu, ale rozhodne všetci budú súhlasiť s názorom, že výhody sú oveľa väčšie.

Ako urobiť hroznovú šťavu doma? Ako uchovávať čerstvú hroznovú šťavu a uložiť ju na zimu? Ukazuje sa, že variť nie je ťažké. Koniec koncov, príprava (alebo výroba) hroznovej šťavy je celkom jednoduchý postup. Hlavnou vecou je mať čas a trpezlivosť.

Začiatkom šťavy začíname skutočnosťou, že je potrebné kúpiť alebo zozbierať hrozno. Ak hrozno nie je ošetrené chemikáliami a pestuje sa v ekologicky čistej oblasti, nemusí sa ani umývať.

Ďalej odšťavovanie môže byť dvojakého druhu. Prvá je, ak sa používa hrncový varič. Napríklad takto.

V tomto prípade oddeľte zdravé hrozno od stoniek a naložte ich do variča. Ďalej sa pozrieme na inštrukcie používaného variča.

Ale moja rodina nemá rád šťavu od výrobcu šťavy. Z tohto dôvoduprejdite na druhú metódu.

Takto pripravená šťava sa javí dobre, veľmi prirodzená, skôr koncentrovaná a veľmi sladká. Nikdy do šťavy nepridávame cukor, ale šťava je tak sladká a koncentrovaná, že pri otvorení plechovky v zime sa musí zriediť vodou.

Všetko, čo musíte urobiť, je mletie hrozna akýmkoľvek spôsobom. Môžete získať šťavu spustením hrozna cez odšťavovač,

drvenie hrozna len rukami alebo nohami - ako Celentano,

v špeciálnom mlyne, v ktorom sa hrozno melie pri výrobe vína alebo v mlynčeku na mäso,

\ t

alebo tak,

ale môžete a toto je spôsob, akým autor tohto videa prišiel s:

Keď hrozno už bolo rozomleté ​​a šťava z neho odišla - zbierame vylisovanú šťavu a nalejeme ju do hrnca, prefiltrujeme cez pomerne veľké sito. Toto je prvý filter. Takže čistíme šťavu z kože a iných hlavných zložiek.

Ďalšia etapa - dáme hrniec s čerstvo vylisovanou hroznovou šťavou na oheň a privedieme do varu. Dajte variť 3-5 minút po varení a nalejte prevarenú hroznovú šťavu do čistých, vopred pripravených pohárov alebo fliaš. Teraz nalejte šťavu cez menšie sito - to je druhý filter. Naplnené na vrch plechovky (fľaša) - preklopíme veka. Šťava je pripravená!

Vyskúšajte si to, aké ľahké je takto vyrobiť hroznovú šťavu na zimu. Je radosť uchovať hroznovú šťavu. A čo je najdôležitejšie - šťava bude naozajprirodzené. Dokonca aj bez gramu cukru.

Takáto hroznová šťava sa môže prinajmenšom dať deťom, prinajmenšom pre seba, aby si vyrobili koktail.