Hroznová marmeláda s vlašskými orechmi na zimu - jednoduchý recept

Stalo sa tak, že v tomto roku bolo dosť hrozna a keďže by som nechcel získať všetky výhody čerstvých plodov, niektoré ešte ležali v chladničke. A potom som premýšľal o nejakom jednoduchom a rýchlom spôsobe, ako sa ich zbaviť, aby som sa nestratil.

Zloženie: vanilín, hrozno, orech, cukor Čas na záložku: Jeseň

Keďže som už pripravil hrozienko (proces, takpovediac, nie je rýchly), mal som nápad s džemom, ala gruzínskymi sladkosťami. Podrobný recept s fotografiou mi pomôže rýchlo a jasne opísať prípravok.

Takže pre rýchly domáci džem hrozna a vlašských orechov budeme potrebovať:

0,5 kg hroznových bobúľ;

0,5 kg cukru;

pol hrsti vlašských orechov;

vanilín alebo vanilkový cukor (podľa chuti);

nádoba s 0,5 litra a veko.

Ako variť hroznový džem

Od varenia by ste mali rozobrať hrozno, umyť sa od vetvičiek. Hrozno môže byť použité ako modré a biele. Môj modrý hrozno bol väčší a čas varenia pre džem sa mierne zvýšil v porovnaní s bielym. Môžete si urobiť džem z hrozna s kameňmi, a bez nich. V ideálnom prípade je však lepšie použiť bezsladové odrody hrozna, napríklad kish-mish.

Najprv budeme hrozno vyrezávať. K tomu dajte hrniec s vodou na oheň, nechajte ho variť a vložte do neho hrozno 5-7 minút.Počas blanšírovania hrozna môžu „vynulovať“ kosti. V tomto prípade ich musíte odobrať so zberačom a odhodiť. Doba blanšírovania závisí od hustoty hroznovej kože. Mnoho ľudí navrhuje tento proces na parnom kúpeli, ale ja som si vybral ľahší spôsob a nevšimol som si veľký rozdiel.

V nasledujúcom kroku je potrebné variť sirup.

Kým hrozno blanšírované, vezmite ďalší hrniec, nalejte do neho 0,5 kg cukru a nalejte do neho vodu - 50 ml. Nebojte sa, že prvý cukor nebude pokrytý vodou. V procese varenia sa roztaví a premení na sirup. Preto viac vody nestojí za vylievanie, inak bude musieť džem dlho variť. Pomalú streľbu, neustále miešame a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Bude to trvať asi 5 minút. Počas tejto doby bude hrozno v ďalšom hrnci pripravené.

Keď je sirup varený, prenesieme do neho blanšírované hrozno. Robím to príliš skimmer. Varte 5-7 minút, vyberte z ohňa, prikryte vekom a nechajte stáť päť hodín.

Tentokrát je potrebné pripraviť orech. Rozdrviť, rozbiť nie je veľmi potrebné. Stačí odstrániť obilie a všetko.

Po piatich hodinách dajte panvicu s naplneným hroznom na oheň, nechajte ju prevariť, pridajte vanilku a vlašské orechy. Varte 10-15 minút. Ako som povedal, doba varenia závisí od veľkosti bobúľ, mäsitosti a požadovaného konečného výsledku. Ak chcete získať hrozno veľmi husté, ako sú cukríky, potom som varil menšie biele hrozno asi 15 minút.Konzistencia sirupu je ako med. Modrý (väčší) hrozno, varil som asi 40 minút.

V tejto dobe sterilizujeme nádobu alebo poháre. Položil som nádobu na špičku varnej kanvice a počkajte, kým kvapky nezačnú prúdiť po strane nádoby.

Vložili sme džem do nádoby, navíjali veko, nechali ho vychladnúť a vložte ho do skrine.

Pod nylonovým krytom som uzavrel niekoľko pohárov čierneho bobuľa hrozna. Budem ich uchovávať v chladničke.

Jednoduchý a chutný hroznový džem s vlašskými orechmi je jednoduchý spôsob, ako potešiť seba a svojich blízkych v zime.