Hroznová marmeláda - recept na zimu.Ako variť hroznový džem - chutné a voňavé.

Hroznová marmeláda vyrobená podľa tohto jednoduchého receptu ohromí všetkých vašich rodinných príslušníkov a hostí neobvyklou chuťou! S cieľom urobiť hroznovej marmelády doma sa ukázalo, krásne, budete musieť nie je prezretý, husté bobule.

Zloženie: hrozno, cukor

Zloženie džemu:

- hrozno, 2 kg.

- voda, 600 g.

- cukor, 2 kg.

Ako urobiť hroznovú marmeládu na zimu:

Oddeľte bobule od vetvičiek, triedte, umyte.

Potom ju dáme do vriacej vody na 1 minútu, potom ju dáme do veľmi studenej vody. Tento postup zachová pružnosť bobúľ a krásny vzhľad.

Samostatne pripravujeme cukrový sirup, v ktorom je potrebné ponoriť chladené bobule a nechať ich v ňom 6 hodín.

Teraz najdôležitejšia časť: varenie džemu.

Varte 10 minút, nechajte 8 hodín, postup zopakujte.

Keď sa hrozno v sirupe 3 krát varí, pridajte malé množstvo kyseliny citrónovej a vanilky.

Teraz môžete džem naliať do vopred pripravených pohárov, prikryť viečkami a poslať na sterilizáciu. Pripomeňme, že poháre 500 ml. sterilizované 9 minút, 1000 ml pohárov. - 14 minút. Panvica, v ktorej bude prebiehať sterilizačný proces, musí byť s vekom, nádoby sú ponorené do horúcej vody, ale nie vo vriacej vode, v opačnom prípade sa môžu nádoby roztrhnúť. Postupne sa teplota privedie na 90 stupňov, potom sa môže detegovať čassterilizácie.

Chutný džem by sa mal skladovať na tmavom a chladnom mieste. Teraz viete, ako variť chutné a voňavé domáce hroznové marmelády. Vytváranie hroznového džemu trvá veľa času, ale kvalita finálneho produktu prevyšuje všetky vaše očakávania!