Horský popol marshmallow: varenie domáce marshmallow z bobúľ popola

Rowan je zimná starostlivosť nielen pre prsia a bullfinches. Som si istý, že ste počuli o starých receptoch na ashberry infúzie, alebo horský popol džem? A v mojom detstve zrejme vyrobili korálky z horského popola a ochutnali tieto sladké a kyslé koláče. Teraz si spomeňme na recepty babičky a pripravíme malinový marshmallow.

Zloženie: červený popol, čierny popol Čas záložiek: Zima, jeseň

Pre marshmallow, môžete použiť čierne chokeberry a obvyklé červené.

Chuť a farba pást bude trochu odlišná, ale oba druhy jarabín sú jedlé. Odporúčam vám variť a vyskúšať si, aký druh marshmallow a z ktorého sa budete páčiť horský popol.

V ideálnom prípade by sa žralok na pastilu mal zbierať po prvom mraze, hoci sa považuje za zrelý dlho pred nimi. Po malých omrzlinách sa bobule stávajú mäkšími a získajú špeciálnu chuť. Môžete podvádzať trochu, znížiť je skôr a zmraziť horský popol v mrazničke. Len to nepreháňajte, pretože rowan by sa nemal premeniť na cencúľ, ale len sa pokryje inovať a potom rozmrazí.

Huby čiernej chocholatky s jablkami

Oddeľte bobule z bobúľ rowan z kefiek, umyte ich, položte ich na tácku a nechajte v mrazničke 2 hodiny. Počas tejto doby jabĺčka odlúpnite a odrežte. Je lepšie, aby sa plátky jabĺk zmenšili, takže budú variť rýchlejšie.

Pomer zložiek prevarenie marshmallows:

  • 1 kg horského popola;
  • 1 kg jabĺk;
  • 1 kg cukru.

Zmiešajte jablká, jarabiny, cukor v panve a premiešajte.

Panvu prikryte vekom alebo handričkou a nechajte ho 5-6 hodín na teplom mieste. Počas tejto doby sa bobule horského popola roztopia, šťava a cukor sa trochu rozpustia.

Je potrebné variť pasty z horského popola v niekoľkých etapách:

Priveďte do varu, varte 15 - 20 minút a vychladnite.

Mixér, rozšľaháme, znovu privedieme do varu, varíme a ochladíme. A tak ďalej, až sa „džem“ zhrubne, ako džem, stane sa viskóznym a je ľahké držať krok so stenami.

Pastilky môžete sušiť na kuchynskom stole, ak je tam miesto. Papier nasypte na stôl na pečenie alebo na film na potraviny, potrite pastilky tenkou vrstvou a nechajte úplne vyschnúť.

Samotné sušenie 3-4 dni, ale tento proces sa môže urýchliť v sušiarni alebo v sušiarni.

Ak zaschnete pastilky v rúre, zakryte plech na pečenie papierom na pečenie, namažte ho rastlinným olejom a lyžičkou ho položte na hárok džemu.

Doba schnutia marshmallow závisí od hrúbky vrstvy, ale v žiadnom prípade by ste nemali vytvoriť vrstvu hrubšiu ako jeden centimeter.

V rúre musíte nastaviť najnižšiu teplotu, vložiť do nej plech na pečenie a nezatvárať dvierka, aby boli suché, až kým nebudú pripravené.

Pripravenosť pastily sa určuje jednoducho dotykom. Jemne sa dotknite prstov do stredu marshmallow. Ak sú vaše prsty suché a čisté,potom je marshmallow pripravený. To môže byť zvinutý do role, alebo rezané na cukroví hneď.

Stáva sa, že marshmallow sa stále drží na papieri a je veľmi ťažké ho oddeliť. V tomto prípade otočte fóliu a postriekajte ju vodou. Je možné zo spreja. Za minútu môžete ľahko odstrániť papier a nepoškodiť vrstvu pasty.

Chuť popola je veľmi neobvyklá. Príjemná kyslosť spôsobuje, že pastilka nie je tak klonujúca a vôňa horského popola a zimnej sviežosti zanecháva nezabudnuteľný zážitok.

V pastilkách horského popola je veľa vitamínov, a to je vynikajúce jedlo pre vegetariánov, pre tých, ktorí sú na diéte, alebo len chcú podporovať svoje telo v zime.

Ako variť vegetariánske ovocné cukrovinky z chokeberry, pozri video: