Home-made na zimu, recept "Nakladaný karfiol" - dobré občerstvenie na mäso a na slávnostnom stole, rýchly, jednoduchý, krok za krokom recept

Nakladaný karfiol nie je len chutný, jednoduchý a užitočný domáci prípravok na zimu, ale aj nádherná výzdoba a okrem dovolenkového stola v zime, a varenie je pomerne jednoduché a rýchle. Ak chcete pripraviť domáce veci pre tento recept na jeden liter jar, potrebujeme:

Zloženie: voda, klinček, škorica, bobkový list, kyselina citrónová, \ t horké korenie, soľ, ocot, karfiol Čas záložiek: Leto, Jeseň

Karfiol - 700 - 800 g,

\ t

Karafiát - 5-8 kusov,

Škorica - 1 kus alebo 1/2 lyžičky,

čierna paprika (horká) - 1 malá kapusta,

bobkový list - 1 ks.

Na blanšírovanie karfiolu na liter vody:

Soľ - 10 g,

Kyselina citrónová - 1 g,

Na prípravu marinády:

Voda - 1 liter,

Soľ - 50 g,

Kyselina octová 80% koncentrácia - 15 - 18 g

\ t

A teraz, ako variť nakladaný karfiol. Postupne vypíšeme celý prípravok.

Karfiol sa zbavuje listov a narezáva sa na malé malé kvetenstvo, pričom 1-2 cm stonky sa ponechá na hrubej nohe.

Pripravené kvetenstvo mojej kapusty v umývadle so studenou vodou.

Odstráňte a vypustite vodu.

Teraz umiestnime karfiol 2-3 minúty na panvicu s varným roztokom na blanšírovanie karfiolu.

Vytiahnite cedník a ochladzujtetečúcej vody z kohútika.

Necháme prúdiť vodu a preniesť kvetenstvo na pripravené banky.

Pridajte korenia uvedené v recepte.

Kryt so sterilizovanými kovovými viečkami.

Teraz čakáme na prípravu marinády.

Príprava marinovaného nakladaného karfiolu začne s tým, že vodu zohrejeme v smaltovanom hrnci.

Keď sa voda varí, pridajte soľ a cukor, ako je uvedené v recepte na domáce jedlo, a priveďte do varu znova.

Pridajte ocot a priveďte ho do varu a nechajte ho variť 1-2 minúty.

Nalejte poháre s karfiolom s varenou vriacou marinádou.

Obal s viečkami a umiestnite na panvicu na sterilizáciu.

Po sterilizácii vyberte nádobu a otočte ju.

Naše domáce úlohy otočíme hore nohami a necháme ich až do úplného vychladnutia.

Domáce, pripravené podľa receptu "Nakladaný karfiol" - pripravený! Zdá sa, že je veľa napísané, ale príprava netrvala veľa času: všetko je rýchle a jednoduché. Teraz, v dlhých zimných dňoch, si môžete vychutnať nielen spomienky na teplé a veľkorysé leto.