Half-hot údené ryby - ako fajčiť ryby doma.

Väčšina z nás je dobre oboznámená s tradičnou technológiou teplých a studených údených rýb. A každá metóda fajčenia má určité výhody a nevýhody, o ktorých tu nebudeme hovoriť. Nie je to však dokonalosť týchto spôsobov spracovania, ktoré viedli k objaveniu sa niečoho medzi tým. Táto metóda bola nazvaná - horúca údená. V poslednej dobe získava čoraz viac fanúšikov. Väčšina z nich začala dávať prednosť polovičatej metóde fajčenia rýb, ktorá je jednoduchšia a poskytuje možnosti experimentovať a predvádzať fikciu a fantasy.

Ako fajčiť ryby doma za tepla.

Pozri tiež: studené a hot údené ryby.

Na začiatku je možné fajčiť ryby týmto spôsobom, pričom obdobie solenia nie je dlhšie ako 24 hodín. Skôr ako začnete fajčiť, musia byť predtým solené ryby nasiaknuté prebytkom soli. Doba namáčania je 12-24 hodín. Trvanie závisí od stupňa salinity a veľkosti rýb.

Ak nemáte špeciálnu udiareň, môžete bez nej urobiť. Pre polovične horúce fajčenie môže slúžiť ako konvenčná rúra na pečenie. Hlavnou podmienkou vhodnosti použitia tohto kachle by mala byť prítomnosť dvoch ďalších kolien na rúre, aby sa udržala teplota dymu okolo 60 stupňov.

Foto: Rúra na pečenie.

Ryba je zavesená nad rezom potrubia, z ktorého by mal vychádzať dym, a kachle sú vháňané dúchadlami, aby sa vytvorili podmienky pretlejúce a zabraňujúce silnému spaľovaniu dreva v peci. Pozri aký druh pilín a na ktorom strome môžete fajčiť ryby.

Trvanie polovice horúcich údených rýb je jeden svetelný deň, to znamená, že ak začnete fajčiť ráno, večer budú chutné ryby pripravené.

Takto pripravené ryby sa vyznačujú osobitnou chuťou a arómou, hoci jej vzhľad je veľmi podobný horúcim údeným rybám.

Video: Rýchle, chutné, napoly teplé makrely údené už dlho testované.

Ďalšia konštrukcia udiarne: Sleď obyčajný s údeným mäsom.