Gruzínsky šalát z uhoriek a paradajok na zimu

Dnes plánujem urobiť veľmi chutnú zeleninovú prípravu na zimu. Bude to veľmi ľahký variť gruzínskej uhorky a paradajkový šalát. Keď ste sa raz pokúsili variť, budete robiť zber z roka na rok.

Zložky: bulharské papriky, nové korenie, uhorky, paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

Podrobný recept s fotografiou vás naučí a môžete ľahko a ľahko variť šalát z uhoriek a paradajok v gruzínskom jazyku.

Produkty:

  • uhorky - 3 kg;
  • veľké paradajky - 2 kg;
  • paprika sladká - 1 kg;
  • cesnak - 200 g;
  • soľ - 3 polievkové lyžice;
  • cukor - 100 g;
  • rastlinný olej - 170 ml;
  • ocot (70% kyselina) - 1 lyžička. 0,5 l nádoba;
  • Hrášok zo sladkej papriky - 15 hrachu.

Ako urobiť šalát z uhoriek a paradajok na zimu

\ t

Predtým, ako začnete variť gruzínsky šalát, mali by ste pripraviť všetku zeleninu. Počnúc paradajkami. Je potrebné variť vodu, ponoriť paradajky do vriacej vody po dobu 10 sekúnd, dostať drážky lyžice.

Odlúpnite ich.

Nakrájané paradajky nakrájajte na malé plátky.

Nakrájajte korenie na kúsky o veľkosti 1 cm po odstránení semien a stonky.

Pripravené paradajky a korenie dajte do veľkého kotla alebo panvice, nalejte pripravenú soľ, cukor a korenie. dobreMieša sa a varí sa asi 20 minút.

Uhorky rezané pozdĺž a potom do "polkruhov".

cesnak odlúpnite a nakrájajte.

Pridajte uhorky a cesnak do vriacej zeleniny. Nalejte rovnaký olej.

Varte asi 5 minút.

Banky sterilizované . Ihneď po príprave dajte šalát do sterilných pohárov. Pridať len do bánk za 1 lyžičku. ocot na pol litra. Obal so sterilnými viečkami.

Sterilizujte šalát gruzínskej uhorky a paradajok v nádobách po dobu 20 minút. Potom zvinúť a vychladnúť, otáčaním pohárov.

Zeleninový šalát v gruzínčine je pripravený.

Podáva sa pri stole spolu so zemiakmi ako príloha alebo ako studené občerstvenie. Bon appetit!