Grapefruitová šťava: ako variť a ušetriť na zimu

Grapefruit má veľa fanúšikov, ktorí majú radi veľmi horkosť, z ktorej je väčšina ľudí skrútená. To je len tanín, ktorý je obsiahnutý v ovocích grapefruitu, a je to šťava z grapefruitu, ktorá je považovaná za jednu z najužitočnejších, ale aj najnebezpečnejších. Ak užívate akékoľvek lieky, uistite sa, prosím, u svojho lekára o tom.

Zloženie: grapefruit, cukor Čas na záložku: Celý rok

Bolo by však nesprávne povedať, že grapefruitová šťava sa opije len na úbytok hmotnosti alebo na liečbu. To je jedna z hlavných zložiek pre mnoho druhov koktailov, ktoré osviežujú a telom tela.

Na výrobu grapefruitovej šťavy sú potrebné iba grapefruity, cukor a voda.

Z 1 kg grapefruitu sa získa približne 0,5 litra čistej šťavy.

Umyte grapefruit, osušte a rozrežte na polovicu. Pomocou squeeze pre citrusové šťavy.

Táto šťava je veľmi bohatá a horká, a ak chcete chuť zjemniť a máte čas, môžete ju opraviť.

Ošúpajte grapefruity z kôry a z filmov s priečkami. Obsahujú hlavnú časť tanínu, ktorá dáva horkosť. Bez týchto filmov bude grapefruitová šťava oveľa mäkšia a príjemnejšia.

Nevyhadzujte kožu, môžete si urobiť krásne kandizované ovocie na zimu.

Pomocou lisu vytlačte šťavu z ošúpaných plátkov a môžete ju začať pripravovať na zimu.

Pre 1 liter čistej šťavy:

  • 5 litrov vody;
  • 250 gramov cukru.

Nalejte vodu do hrnca, pridajte cukor a varte sirup. Keď je cukor úplne rozpustený, vyberte panvicu z tepla a trochu ju ochladte. Do sirupu nalejte grapefruitovú šťavu a premiešajte.

Problémom je, že grapefruitový džús nie je možné variť, inak sú všetky vitamíny zničené.

Nalejte šťavu do fliaš, vložte ich do hrnca a prikryte viečkami. Naplňte fľaše vodou tak, aby sa takmer dostala do hrdla fľaše a dajte hrniec s fľaškami na sporáku. Pasterizované grapefruitové šťavy na zimu by mali byť aspoň hodinu, ak sa jedná o pollitrovú fľašu a hodinu a pol, ak je liter.

Grilovanú šťavu uchovávajte na chladnom, tmavom mieste, najviac 6 mesiacov.

Ako si vyrobiť grapefruitovú šťavu, pozrite sa na video: