Georgian nakladaná kapusta - ako nakladať kapusta s repou. Jednoduchý recept na občerstvenie krásne a chutné.

Kapusta v gruzínčine, ukazuje sa celkom korenistá, ale zároveň chrumkavá a veľmi chutná. Červená repa dáva kyslú kapustu jasnú farbu a korenie - bohatú chuť a arómu.

Zloženie: bazalka, biela kapusta, horká paprika, červená repa, zeler soľ, kôpor, ocot, čierne korenie, cesnak, estragón.

Varenie gruzínskej kapusty vyžaduje:

- biela kapusta, 1 kg.

- zeler, 200 gr.

- červená repa, 200 gr.

- cesnak, 7-8 zubov.

- zelené, 100 gr. (estragón, bazalka, kôpor)

- soľ, 1 lyžička.

- paprika

- horúca červená paprika podľa chuti.

Solanka:

- voda, 500 ml.

- ocot, 500 ml.

- soľ, 30 g.

Ako nakladať kapustu repou:

Nakrájajte kapustu na „kocky“, pár minút varte vo vriacej vode, rýchlo preneste do studenej vody.

Brúsiť cesnak a zeler, naliať ich vodou, soľou a zapáliť. Keď sa hmota varí, odstráňte a vychladnite.

Ošúpte repu a rozrežte ich na tenké plátky (možno ich krájať alebo krájať).

Vrstvy položte do čistej, smaltovanej misky: kapusta, repa, korenie, zeler a potom zopakujte vrstvy.

Naplňte vriacou soľankou, prikryte čistou handričkou alebo papierom, nechajte 2 dni na teplom mieste. V chladnom období môžete odísť priamo v kuchyni.

gruzínske kapusta,varené doma s týmto jednoduchým receptom vás prekvapia svojou chuťou tých najkrajších gurmánov. Keď je pripravená krásna a chutná pochúťka z kapusty, musí byť usporiadaná v chladničke. Inak to bude perekisnet.