Fig alebo muž marmeláda z červeného popola (marshmallow, suchý džem) - užitočný recept na vynikajúce domáce.

Figúrka z červeného žeravca je taká užitočná sladkosť z mletého a sušeného ovocia, ktorú milujú dospelí aj deti. Takýto chutný prípravok sa často nazýva suchý džem. Stretli sa v sieti a názov tejto pochúťky ako mužská marmeláda. Prečo práve muž? Úprimne, nerozumel som.

Zloženie: červený žeriav, med, cukor.

Ale choďte do bodu. Každý, kto chce navrhnúť starý recept na varenie fíg a naučiť sa urobiť suchý džem vlastnými rukami.

Na prípravu figov z červeného žeriavu sú vhodné veľké bobule, ktoré sa musia zbierať po prvom mraze. Ak použijete bobule, ktoré nie sú "porazené" mrazom, rozdávajú horkosť a figy nebudú chutné a sladké.

Zhromaždené bobule dôkladne opláchnite a uložte ich do hrnca, prikryte vekom.

Ďalej dajte panvicu s pripravenými plodmi do predhriatej rúry na 50 stupňov. Po asi 5 hodinách sa bobule zmäknú a vyberú z rúry. Potom sa bobule nalejú vodou, aby ich zakryli a zapálili.

Z varu odstránime prevarené bobule a pretrieme cez hrubé sito. K výslednej hmotnosti pridajte cukor alebo med vo výške 1 kg cukru na 7 kg zemiakovej kaše.

Všetko dobre premiešajte, aby sa cukor rozpustil a hmota sa znovu vložila do ohňa. Pokračujeme vo varení, miešaní, kým sa pyré nezhustne a nezačne sa dobre oddeľovať od dna.

Ďalej sa pustitepripravte fig na miske, navlhčite vodou a nechajte niekoľko dní pred sušením.

Sušené figy nakrájame na kocky a posypeme cukrom alebo práškom.

Potom dajte kúsky sladkého sochoru do sklenenej nádoby alebo hlinenej nádoby, prikryte pergamen a uložte do chladničky na uskladnenie.

V zime sa figy z popola používajú ako samostatná pochúťka. Tiež môže byť použitý pre cukrárske dekorácie. Ako vidíte, figové varenie je celkom jednoduché a deti a dospelí si ho radi vychutnajú.