Džem z čiernych ríbezlí: možnosti varenia - ako rýchlo a ľahko variť džem z čiernych ríbezlí

V mnohých záhradách rastú čierne ríbezle v záhradách. Moderné odrody tejto bobule sa vyznačujú veľkou plodnosťou a sladkou dezertnou chuťou. Ríbezle nie sú náladové a veľmi produktívne. Po zhromaždení vedra čiernej krásy, hostesky premýšľať o jeho spracovanie pre zimné obdobie. Miska, ktorá sa snaží variť na povinnom základe, džem z čiernych ríbezlí. Silná, voňavá, obsahujúca obrovské množstvo vitamínov, džem stojí za vašu pozornosť. Pripravte ho rôznymi spôsobmi. Prečítajte si viac o technológiách varenia v tomto článku.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas na záložku: Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Predúprava ríbezlí
  • 2Recepty na džem z čiernych ríbezlí
    • 2.1Jednoduchý a rýchly päťminútový recept
    • 2.2Ríbezľový džem bez varenia
    • 2.3Hrubý džem
    • 2.4Ríbezľový džem bez kameňov a koží
    • 2.5Ako urobiť džem z ríbezlí v pomalom hrnci
  • 3Aromatické arómy aromatických látok

Predúprava ríbezlí

Úroda zrelých bobúľ sa vyberá, pričom sa náhodne vyberajú vetvičky a listy. Ak bol berry zakúpený na trhu a deň jeho odberu nie je presne známy, potom by sa ovocie malo skontrolovať na prítomnosť poškodených a zhnitých vzoriek. Takéto bobule sú nemilosrdne vyhodené a zvyšok je poslaný na umývanie.

Čierne ríbezle majú hustú pokožku, takže sa umyjú pod tečúcou vodou bez obáv z porušenia integrity plodov. Potom sa ríbezle rozprestierajú na sito alebo cedníku a dávajú ho trochu suché. Niektorí mokré bobule s uterákom alebo ich sušia na stole, ale na výrobu džemu je tento postup absolútne zbytočný.

Recepty na čierne ríbezle

Jednoduchý a rýchly päťminútový recept

Jeden kilogram čerstvých plodov sa rozomelie spolu s 1,2 kg cukru cez mlynček na mäso. Je lepšie krájať bobule spolu s cukrom, pretože jeho zrná budú mať dodatočný mechanický účinok na ríbezle.

Rozdrvené ríbezle sa rozprestierajú v nádobe z nehrdzavejúcej ocele (v extrémnych prípadoch smaltované) a začnú sa variť. Rýchly ríbezlový džem s názvom "päť minút" z nejakého dôvodu. Tepelné spracovanie džemu trvá iba 5 minút aktívneho času varu. Ďalší horúci dezert sa naleje do sterilných pohárov a pokrúti varenými viečkami. Prikrývky pokrývajú teplou deku na jeden deň a potom sa čistia na uskladnenie do zvyšku domácej ochrany.

Marmeládový džem bez varenia

kilogram surového ovocia sa rozomelie s použitím mixéra alebo mlynčeka na mäso, do pyré sa pridá 1,5 kg granulovaného cukru a dôkladne sa premieša. Na rozpustenie kryštálov sa blok ponechá 5-6 hodín pri teplote miestnosti, pričom sa nádoba prekryje čistým uterákom. Počas tejto doby sa zaseknutý papier niekoľkokrát premieša. predDezert sa balí do pohárov a privedie sa do varu na strednom ohni a okamžite vypne horák.

Uchovávajte takýto blok v chladničke maximálne 3-4 mesiace. Krátka skladovateľnosť je kompenzovaná veľkým množstvom vitamínov, ktoré zostali v produkte kvôli nepretržitému zahrievaniu. Životnosť takéhoto zaseknutia môžete predĺžiť zmrazením v porciovaných kockách v mrazničke.

Zarina Samedova tiež pripravuje džem z čiernych ríbezlí bez varenia a pozýva vás, aby ste sa zoznámili s jej metódou varenia

Hrubý džem

Čierne ríbezle, 1,5 kg, rozdrvené mixérom. Pure nasaďte na oheň a zahrievala sa 5 minút. Potom sa do hmoty v malých dávkach zavádza 1 kg cukru. Pridanie ďalšieho podielu cukru, uistite sa, že ten predchádzajúci je dobre rozložený po obrobku. Intenzívne varenie poskytuje začiatok začiatku varenia. Trvá to 35 minút. Po celú dobu je proces varenia riadený miešaním misky a niekoľkokrát odstránením hrubej peny.

Kanál „Jednoduché recepty Ovkuse.ru“ vám ponúka verziu džemu čiernych ríbezlí

Marmeládový džem bez kameňov a koží

Dva kilogramy bobúľ sa šíria v širokej nádrži a zalejeme 100 mililitrami vody. Ríbezle varíme na maximálnom ohni 5 minút. Počas tejto doby plody zjemňujú a koža na miestach praskne. Blanšírované horúce ríbezle sa rozprestierali na mriežke a začali brúsiť, uvoľňujúc mäso z kostí a kožiek. uniformahmota ríbezlí je naplnená 1,5 kg cukru a znovu zapálená. Jam sa pripravuje intervalovou metódou, čo umožňuje, aby hmota uvarila prvých 10 minút, potom 15 a 20 minút, pričom prestávky trvajú 5-6 hodín medzi sadami. Hotový džem je hustý, priesvitný a veľmi chutný.

FOODoman kanál robí pre vás homogénne jamky bez semien

Ako urobiť džem z ríbezlí v pomalom hrnci

500 gramov bobúľ sa naloží do viacvrstvovej nádoby. Je dôležité, aby čierne ríbezle zaberali maximálne 1/3 objemu nádoby, inak by sa zaseknutý papier nezohrňoval rovnomerne. K ríbezlu sa pridá 50 ml vody a varí sa pod uzavretým vekom v režime „Varenie“, „Polievka“ alebo „Frying“ po dobu 10 minút. Potom sa bobule prepichnú ponorným mixérom a naplnia sa cukrom. Množstvo cukru na objem bobúľ - 300 gramov. Po miešaní hmoty sa multicooker uzavrie vekom a jednotka sa nastaví do režimu „Quenching“ na 30 minút. Ak je pomalý varič dosť výkonný a existuje možnosť, že sa výrobky nalepia, potom sa počas varenia niekoľkokrát mieša.

Video z kanála Kartavy-Lisp vám podrobne povie o varení džemu v pomalom hrnci

Aromatické prísady do džemu

\ t

Na diverzifikáciu chuti džemu z čiernych ríbezlí pridajte na panvicu škoricu alebo vanilín s výrobkami. Môžete tiež urobiť džem s použitím iných plodov (maliny, čerešne, egreše) alebo ovocie (pomaranče, jablká).

Pomer ríbezlí a cukru sa môže meniť na základe prirodzenej sladkosti origináluprísad, takže chuť džemu z čiernych ríbezlí môže byť vždy odlišná.