Dýňová šťava s pomarančom na zimu

Môj syn povedal, že takáto tekvicová šťava s pomarančom mu navonok pripomína chuť a chuť. Všetci milujeme piť v našej rodine, a to nielen v zime, ale aj na jeseň, počas zberu tekvice.

Zložky: oranžová, voda, kyselina citrónová, cukor, tekvica (12 ) Čas záložky: Jeseň

Nič nie je ľahšie, ako robiť džús s príchuťou tekvice z pomarančov na zimu. Môj krok-za-krokom recept s fotografiou vám pomôže vyrovnať sa s takými prázdne veľmi ľahko a jednoducho.

Ak chcete urobiť chutnú a voňavú tekvicovú šťavu s pomarančom, potrebujete:

  • 4 kg tekvice;
  • 2 pomaranče;
  • 750 gramov cukru;
  • 1 polievková lyžica kyseliny citrónovej;
  • 7 litrov vody.

Ako urobiť tekvicovú šťavu s pomarančom doma

A tak si vezmite tekvicu, nakrájajte na polovicu a vyčistite všetky semená. Je vhodné to urobiť pomocou bežnej lyžice.

Potom rezané mäso nakrájajte na plátky, ako vždy, rozrežte melón. Každý kus je narezaný na malé štvorčeky.

Vezmite pomaranč a odlúpnite kožu. Niektorí variť s brúsnym papierom, a potom je odstránený, ako budete musieť prejsť mlynček na mäso. Môžete sa pokúsiť variť obaja týmto spôsobom, a tak budete môcť vybrať najvhodnejšiu možnosť pre vás.

Preložte všetko do veľkej panvice a varte tekvice, kým nie je pripravený.

Bude trvať približne 20 minút. Potom dostaneme pomaranče a tekvice v samostatných miskách abrúsiť mäso. Toto sa môže uskutočniť s miešačom alebo mlynčekom na mäso. Dnes som použil zvyčajný zemiakový koláč.

Teraz sa šťava s buničinou musí prechádzať cez jemné sito alebo pretlačiť gázou. Ak nechcete, potom dužina nemôže byť pridaný do šťavy. To je otázka chuti. Mám takú krásnu tekvicovú šťavu s pomarančom.

Teraz pridajte kyselinu citrónovú a cukor do prenesenej buničiny s tekvicovou šťavou. Priveďte do varu a nalejte do sterilných nádob. Zatvorte a sklad je pripravený.

Uchovávajte tekvicovú šťavu s pomarančom, najlepšie v pivnici. Môžete variť aj v zime, ak ste sa zásobili pred veľkonočnými tekvicami. Šťavu z tekvice si môžete pripraviť na budúcnosť na jeseň a vychutnať si celú zimu s užitočným a chutným nápojom.