Dym ryby doma - aký druh pilín alebo dreva je lepšie fajčiť.

Fajčenie rýb doma má oproti priemyselným výhodám významné výhody. Vo väčšine prípadov nie sú ryby údené v obchode ani v udiarni a zodpovedajúca chuť a aróma sa získava vystavením špeciálnym chemikáliám. Preto, mnoho rybárov a len milenci, aby si vynikajúce prírodné údené ryby začať tento postup na vlastnú päsť.

Ďalšie užitočné materiály o domácich údených rybách možno ľahko nájsť na internetovej stránke (pozri hot, studenú a polovičnú horúcu údenú rybu), ale tu sa pozrieme na aký strom môžete fajčiť ryby a aký druh pilín je lepšie používať.

Stromy jelša a jalovec sú ideálnym dodávateľom surovín pre udiareň. Vyrábajú piliny alebo hobliny, ktoré plnia ryby, mäso a iné výrobky, ktoré sú údené s jedinečnou chuťou a vôňou. Vhodné sú aj dub, javor, jaseň, orechy a niektoré ovocné stromy (jablko, hruška, slivka, čerešňa). Ihličnaté stromy (borovica, céder, smrek) nie sú kategoricky vhodné na fajčenie. Pri použití brezového dreva je potrebné odstrániť kôru z nej kvôli dechtu.

Keď sa rozhodnete, ktoré drevo alebo piliny fajčíte, ďalším najdôležitejším pravidlom je, že by sa malo používať iba suché drevo. Mal by byť plánovaný s čipmi 4-6 cm alebo môžete použiť piliny z tohto stromu.

Človek by nemal robiť veľký oheň, kľúčom k dobrému fajčeniu je prítomnosťteplo dostatočnej teploty a optimálne množstvo dymu.

Ryby, mäso a iné výrobky sa údia pomocou rovnakých fajčiarskych nástrojov a typ dreva sa vyberá individuálne. Každý to robí na základe svojich kulinárskych a estetických preferencií.

Ak zmiešate 2-3 druhy dreva, môžete získať novú chuť a arómu hotových výrobkov. Skúste rôzne možnosti, pomôže vám presnejšie pochopiť najlepší spôsob fajčenia v udiarni.