Dušené konzervované huby sú dobrým spôsobom zberu húb na zimu.

Dusené huby pripravené podľa tohto receptu možno konzumovať okamžite, alebo ich môžete pripraviť na zimu. Takéto konzervované huby vybraté z nádoby sa jednoducho zohrejú a podávajú s varenými alebo vyprážanými zemiakmi a tiež sa používajú na varenie hríbových polievok alebo slaných výliskov.

Zloženie: huby, mleté ​​korenie, cibuľa, rastlinný olej, soľ, kmín, mleté ​​čierne korenie

Ako konzervovať dusené huby.

Pri zbere húb na zimu týmto spôsobom je potrebné zabezpečiť, aby boli silné a bez hniloby alebo červích dier.

Vybrané zdravé huby by sa mali opláchnuť vo viacerých vodách alebo pod tečúcou vodou ich umiestnením do cedníka. Malé huby sú celé a veľké musia byť narezané na kúsky.

Cibuľa sa nakrája na polovičné krúžky, zmieša sa s pripravenými hubami a všetko sa vloží do kaliacej nádoby. Huby soľ, korenie je s mletým červeným a čiernym korením, pridajte rasca a všetko premiešajte znova.

Pridajte všetky 2 polievkové lyžice rastlinného oleja, ak je toľko húb, že sú umiestnené v litrovej nádobe. Ak máte viac húb, potom zvýšiť množstvo oleja príliš.

Potom dajte huby a koreniny ochutené soľou na oheň a dusíme, kým nie sú pripravené, nie dlhšie ako pol hodiny, aby huby nestratili svoju chuť.

Naplňte sklenené poháre horúcimi hubami a ponechajte 1,5 cm pod krkom. Banky sú pokryté vekom a vloženézásobník teplej vody. Keď sa voda v nádrži varí, označte 2 hodiny na sterilizáciu pollitrových plechoviek a 1,25 hodiny na sterilizáciu plechoviek menšieho objemu.

Potom sa plechovky pevne previnú cez viečka, otočia sa a nechajú sa vychladnúť.

Takto pripravené huby skladujte na chladnom mieste. Ak sú plechovky malé, môžete ich dať do chladničky.

Ak sa plánuje použitie takýchto húb v blízkej budúcnosti, potom ich nemožno sterilizovať, ale dať do horúcich nádob, úplne naplniť olejom a po uzavretí plastovým vekom nechať vychladnúť. Studené dusené huby - dajte do chladničky. Použitie v jedle najneskôr 1-1.5 týždňov.