Drevené marmelády: spôsoby, ako urobiť zdravý dezert s kosťami a bez kostí - ako variť cornel jam na zimu

Kyslý berry z drieňa je veľmi užitočný. To samozrejme nie je tajomstvom, preto sa ho mnohí snažia udržať na zimné obdobie. Obvykle sa drieň používa na výrobu kompótov, džemov a konzerv. Chuť dezertov je sladká a kyslá, pre amatérske. Ale milenci z nich nestačia, preto sme pre nich dnes pripravili tento článok.

Zloženie: voda, koruna, cukor, jablká Čas na záložku: Jeseň

Obsah

  • 1Príprava bobuľovín
  • 2Recepty na lahodnú kôrovú marmeládu
    • 2.1S kačicami so štyrmi dobami varu
    • 2.2Rýchla cesta s kosťami
    • 2.3Bezsemenný
    • 2.4Rubbed
    • 2.5Živý Cornel Jam
    • 2.6Z kôry s jablkami
    • 2.7V multicolor
  • 3Ako skladovať žuvačku

Príprava bobúľ

Pred použitím sa musí užívať a umyť drieň. Pri triedení sa otočené kópie odmietnu a páčka sa odstráni. Na varenie celozrnného džemu je lepšie užívať stredne zrelé bobule a mierne zrelé na posielanie na trenie s cukrom. Nezrelé drieň je lepšie nepoužívať, inak sa hotové jedlo ukáže byť príliš kyslé. Takéto ovocie sa dá oddelene vložiť do papierového vrecka a za pár dní dozrievajú plody.

Aby sa drieň mohol rýchlo kŕmiť cukrovým sirupom a aby sa mu šťava mohla zasypať, bobule sa prepichnú špáradlom. Ak sú bobule veľmiveľa, potom vynaliezavé ženy v domácnosti používajú improvizované ubytovanie. Na plochej dosochke o veľkosti približne 10 x 10 centimetrov zapĺňajú malé nechty. Jeden karafiát sa nachádza približne 1 - 1,5 cm2. Výsledkom je akýsi pichľavý hrebeň. Jahňacie bobule sa šíria na plochom tanieri a začínajú ich pripínať na hrebeň. Potom sa poškodené plody odstránia a prenesú do nádoby na varenie.

V prípade odrôd bezsemenného džemu z koruškovej marmelády sa kosti odstránia a vytlačia sa z bobúľ na dne pohára alebo lyžice.

Recepty na lahodnú marmeládu

S kačicami so štyrmi dobami varu

Drevina (1 kilogram) sa prepichne a vloží do vriaceho sirupu vyrobeného z 200 mililitrov vody a 1200 gramov cukru. Po začatí varu sa požiar vypne. Miska je pokrytá čistou handričkou a ponechaná vychladnúť 5-10 hodín. Ochladená hmota sa opäť zahreje na takmer var a vypne. Tak to robia štyrikrát. Po poslednom zahriatí sa džem varí najviac 2 minúty a okamžite sa naleje do sterilizovaných nádob.

Marmeládovú marmeládu zamiešajte veľmi opatrne, aby sa plody nerozpadli. Ešte lepšie je, misa jam len triasť.

Rýchla cesta s kosťami

Drevený džem sa pripravuje pomerne rýchlo s použitím inej technológie. Kilogram bobúľ nalial vriaci sladký sirup. Na jeho prípravu sa rozpustí 1,5 kg cukru v pohári vody.

Dogwood trvajú na sladkom základe po dobu 8-10 hodín, a potom poslal na oheň. Varte 10 minút a nalejte nádoby.

Takéto zaseknutie je dosť tekuté, ale proces varenia šetrí čas.

Pozrite si video od Nikolaja Pomilyayka o varení kornelového džemu s bobuľami pred blanšírovaním

Bezsemenné

Bobule (2 kilogramy) sú ukameńované a posypané cukrom. Piesok potrebuje 2,5 kilogramu. Najlepšie je naliať kornel do vrstiev, takže bude ľahšie miešať. Silne zamiešajte ovocie nie je nutné. Hlavná vec je, že sú úplne zahalené cukrom.

Kandizovaný drieň je ponechaný na niekoľko hodín pre bobule, aby sa šťava. Najlepšie je ponechať ich cez noc, pretože plody sa zdráhajú podeliť sa o svoju šťavu.

Keď sa šťava objaví na dne panvice, zapáli sa. Zahrievanie by malo byť minimálne, aby sa cukor pomaly rozpúšťal. Marmeláda sa neustále mieša a po úplnom rozpustení kryštálov sa umiestni do pohárov.

Rubbed

kilogram mušlí prepustený zo semien sa nechá prejsť cez mlynček na mäso. Sieťka sa najlepšie používa s veľkými otvormi. Takže krútenie bobúľ bude oveľa jednoduchšie.

Valcované bobule sa prelievajú cukrom. Bude potrebovať 1,2 kilogramu. Jam sa mieša a doska sa nastaví na minimálnu teplotu.

Hmotu po varení varte 3 minúty. Po úplnom vychladnutí zaseknutého papiera zopakujte trojminútové varenie a ihneď ho posuňte.pripravený dezert v nádobách na šitie.

Živé kornelové marmelády

Pokiaľ je to možné, aby sa zachovali liečivé vlastnosti bobúľ, môžete pripraviť "živý" džem. K tomu, pripravený koruna (ľubovoľné číslo), oslobodené od kostí, rozstrapkanie cez mlynček na mäso alebo mletie mixéra. Cukor sa pridáva podľa vlastnej chuti. Priemerný pomer cukru a kôry je 1: 1. Ak je kyslá chuť džemu zamieňa, potom dať sladidlo trochu viac.

Z cornel s jablkami

Na varenie marmelády si môžete vziať jablká akéhokoľvek druhu vrátane pečiva. Mimochodom, veľký výber receptov na paradajkový jablkový džem je zozbieraný v nášho článku, ktorý odporúčame čítanie.

Predbežná príprava jabĺk je jednoduchá: plody sa umyjú, zbavia semien a narezú na ľubovoľné laloky. Najlepšie zo všetkého je, že veľkosť kúskov jabĺk je približne dvojnásobná ako veľkosť drieňovitých plodov. Drevina sa môže variť s kamienkami alebo bez nich.

Pripravené zložky sa varia oddelene od seba. Pre tento kilogram kornelových plodov nalejte ½ dielu vriaceho sirupu. Sirup sa pripravuje z 3 kilogramov cukru a 500 ml vody. Bobule varte 2-3 minúty a nechajte vylúhovať. Kryt nie je zatvorený.

Druhá časť sirupu sa naleje na plátky jabĺk (1 kilogram) a varí sa na strednom ohni počas 5 minút. Udržiavanie džemu pod čistým uterákom po dobu 8-10 hodín, varenie dezert pokračuje.

Jablká sa kombinujú s kornelom a pri jemnom miešaní sa zohrievajú.(variť) na ohni ďalších 5 minút.

Vriaci džem jabĺk sa ukladá do plechoviek a prikryje sa viečkami.

Kanál GnBob je iná možnosť: jablká, zázvor a škorica. Na varenie džemu sa používa mikrovlnná rúra

V multicolor

Dezert z drieňa môže byť pripravený v pomalom hrnci. Na tento účel použite program "Quenching" alebo "Soup". V spodnej časti misky rozložte bobule (3 šálky), okamžite pridajte cukor (3 šálky) a 200 ml vody. Výrobky sú mierne premiešané a prístroj nastavte do vhodného režimu varenia. Veko nie je zatvorené.

Po pol hodine je žihľavka pripravená. Aby sa rovnomerne rozprestrilo ovocie, v priebehu varenia sa niekoľkokrát mieša.

Ako skladovať karmínový džem

Zimný zber kyslých plodov je krásne uskladnený po celú zimu v tmavej, chladnej miestnosti alebo v chladničke. Výnimkou je „živý“ kornelový džem. Skladuje sa v hlavnom oddelení chladničky maximálne 3 mesiace. Ďalšou možnosťou je zmrazenie. Polotovar je umiestnený v malých plastových nádobách a poslaný do mrazu. V tejto forme sa môže džem skladovať od 1 roka do 1,5 roka.

Jam nie je jedinou zásobou, ktorú možno vyrobiť z korne. džemy a kompóty sa tiež pripravujú z užitočných plodov.