Dráč želé - recept na zimu. Chutné a zdravé jačmeň doma.

Domáca želé je vždy chutná a zdravá. A dráčik želé nie je výnimkou. Zrelé červené bobule čučoriedky, čo by mohlo byť chutnejšie? Sú cenné vo vysokom obsahu vitamínov a minerálov.

Zloženie: čučoriedky, cukor

Ako urobiť želé na zimu.

Začneme s prípravou želé tým, že vyčistíme červené, zrelé plody z úlomkov a prania.

Plody dráčov sa varia pridaním malého množstva vody.

Odstráňte z tepla, keď sú bobule mäkké.

Po ochladení vylejte prebytočnú vodu, utrite cez sito a odstráňte semená.

Vo výslednom polotovare pridajte cukor, počkajte, kým sa nerozpustí. Až potom varíme zmes 5-7 minút.

Dáme to vychladnúť a variť, a potom re-variť na nízkej teplote, nezabudnite pridať 100-150 gramov cukru.

Opakovaním tohto postupu 2 - 3 krát, zakaždým pridaním cukru dostaneme hotové dužinaté želé.

Stále horúci, položte ho na banky a zatvorte veko pevne.

Pripravením dráčovitého želé v zime oceníte neporovnateľnú chuť tohto zdravého a chutného kúska.