Domáce zdravé egreše džem. Recept je, ako urobiť angreštový džem.

Ak ste milovník egrešov, potom určite milujete zdravý a krásny egrešovový džem. Odporúčame použiť náš jednoduchý recept a urobiť domáci angreštový džem.

Zloženie: vanilka, voda, angrešt, cukor Čas na záložka: Leto

Hlavné tajomstvo výroby džemu podľa tohto receptu je veľmi jednoduché - bobule treba zbierať skôr, ako dozrievajú (3-4 dni). Ak sú bobule malé, môžu byť pripravené priamo so semenami, ak sú veľké, semená musia byť odstránené malou vlásenkou, pričom v hornej časti každého bobuľa sa vykoná rez.

Zloženie marmelády: egreše - 1 kg, cukor - 1,5 kg, voda - 2 šálky, vanilka - štipka.

Obrázok - Zelený egreše na džem

Ako urobiť angreštový džem

Rozdeľujeme cukor na 2 časti, z jedného pripravujeme sirup, druhý delíme na 3 časti a na chvíľu odchádzame.

Odstráňte stonky z angreštu, opláchnite a pichnite každé bobule, potom ich nalejte horúcim sirupom a nechajte 4-6 hodín (čas závisí od veľkosti bobúľ).

Potom vráťte egreše do cedníka.

Do sirupu pridajte tretinu cukru, varte asi 7 minút, naplňte bobule a nechajte 5-6 hodín.

Tento postup sa vykonáva ešte dvakrát. Na samom konci pridajte vanilín.

Teraz sa môže džem naliať do sterilizovaných nádob a navinúť.

Krásny domáci džem z angreštu na zimu pripravený. Po zvládnutí receptu, v zimepitie čaju Teraz môžete diverzifikovať lahodný angreštový džem.

Foto. Krásny egrešovový džem

Ak neplánujete uchovať zaseknutý papier hneď po ukončení varenia, preneste ho na chladné miesto. Tento postup zachová krásnu nasýtenú farbu chladeného produktu.