Domáce záhradné jahody s cukrom vo vlastnej šťave - jednoduchý recept na džem.

Jedným z hlavných letných bobúľ sú jahody. Ponúkame Vám možnosť variť tento recept na domáci džem. Jahody s cukrom sa stávajú šťavnatými, akoby boli vo vlastnej šťave.

Zloženie: jahody, cukor Čas do záložiek: Pružina, Leto

Ako urobiť jahodový džem s cukrom

Jahody a dať ich do povodia, naplniť cukor.

Foto. Jahody s cukrom

\ t

Keď bobule dali šťavu, zohrievajte ich, ale nepriveďte ich do varu, potom ich uložte do bánk. Banky na džem je lepšie vziať liter a pol litra.

Na vrchnákoch pohárov s viečkami sa vystaví vode ohriatej na 50 ° C, privedie sa do varu a sterilizuje sa 15 - 20 minút.

Teraz zavrieme poháre a obrátime ich. Nechajte vychladnúť.

Pre 1 kilogram jahôd - 0,5 - 1 šálka cukru.

Jahody vyrobené s týmto receptom s cukrom vo vlastnej šťave možno použiť na výrobu domácich koláčov a buchiet. Aj táto domáca marmeláda sa dá zjesť len lyžičkou alebo z nej vyrobiť lahodný čaj.

Foto. Lesné plody alebo záhradné bobule

\ t