Domáce z džemu: najlepšie recepty na výrobu domáceho džemu z domáceho džemu

Domáca ovocná cukrovinka je vždy veľmi chutnou pochúťkou, ktorú možno ľahko nahradiť sladkosťami na čaj. Maša sa pripravuje zo surových plodov a ovocia a predvarených. V druhom prípade môže slúžiť ako dobrá alternatíva hotový džem. Zvlášť, ak minuloročný zber, a to rozhodne nebude použitý ako jedlo vo forme tekutého dezert. Ponúkame Vám najlepší výber receptov na domáce pasty z džemu.

Zloženie: džem Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Ktorý džem je vhodný na prípravu pást
  • 2Technológia prípravy marmelády z marshmallow
  • 3Recepty na pastovité pasty
    • 3.1Marhuľové pastilky so sezamom
    • 3.2Pasta zo sliviek s orechmi
    • 3.3Cukrovinky z malinovej tyčinky z džemu
    • 3,4Pasta z jablkovej želé
  • 4Metódy skladovania pást

Ktorý džem je vhodný na prípravu pást

Na varenie pasty nie je vhodný žiadny džem. Najlepšie je to, že výrobok obsahuje veľa pektínu a má želé podobný vzhľad. Napríklad džem z jabĺk, ríbezlí, malín alebo marhúľ.

Sochor s veľkými kusmi ovocia alebo celých bobúľ (napríklad jahodový džem) sa musí najprv rozdrviť pomocou ponorného mixéra.

Ale čerešňový džem s kosťaminie je vhodný na prípravu pást, ak nechcete tráviť veľa času na uvarených bobuliach z drup.

Technológia výroby pastily z džemu

Urobiť domáce pastilky nie je vôbec ťažké, stačí sa rozhodnúť o spôsobe sušenia. Môže existovať niekoľko:

  1. Prírodná metóda. Na plech na pečenie, ktorý je potiahnutý naolejovaným papierom na pečenie, nanesieme vrstvu s hmotnosťou maximálne 4 - 5 milimetrov. Namiesto papiera môžete použiť fóliu alebo fóliu. Aby sa hmota nelepila, povrch musí byť naolejovaný rastlinným olejom bez zápachu. Suchý marshmallow na slnku alebo pod prístreškami. Doma sa dajú palety položiť na presklený balkón. Nad paletami postaviť konštrukciu gázy, ktorá bude chrániť marshmallow pred náporom hmyzu. Doba schnutia - 10-14 dní.
  2. V elektrickej sušičke. Jam je distribuovaný na paletách alebo pergamene, narezaný do tvaru sušiaceho zariadenia. Teplota je nastavená na 65 - 70 stupňov. Doba schnutia sa pohybuje od 8 do 14 hodín a závisí od hrúbky zaseknutej vrstvy, ako aj od jej počiatočnej konzistencie.
  3. V rúre. Pri tejto metóde je dôležité udržiavať teplotný rozsah rúry na 85 - 90 stupňov, ako aj zabezpečiť dobré vetranie vzduchu. Za týmto účelom sú dvierka rúry mierne pootvorené.

Správne sušený marshmallow zostáva celkom elastický, ale nelepí sa na ruky. Odstráni sa z listov papiera a zvinie sa do trubice.Po úplnom vyschnutí dezertu sa valce narezú na malé porcie.

Recepty na marshmallow jam

Marhuľové pastilky so sezamom

\ t
  • marhuľový džem - 500 mililitrov;
  • sezam - 3 polievkové lyžice.

Ak je marhuľový džem dosť tekutý, zahrieva sa na ohni a pridáva sa cukor, kým sa hmota nestane laxnou. Jam je distribuovaný na podnosy na sušenie, brúsenie veľkých plátkov ovocia nožom. Sesame sa smaží na suchej panvici a potom sa pokropí sladkou hmotou.

Pasta zo sliviek s orechmi

  • marmeláda - 500 mililitrov;
  • nasekané vlašské orechy - 2 lyžice.

Jam sa rozotiera na pergamen a akýmkoľvek spôsobom sa suší. Na vrstvách hotovej pastily položte drvinu vlašských orechov a pomocou valčeka ju navinúť dovnútra.

Malina-squash marshmallow jam

  • malinový džem - 500 mililitrov;
  • džem cuketa - 500 mililitrov;

Cuketa a malinový džem sa ohrievajú na ohni v tej istej nádobe. Akonáhle hmota zmäkne, dôkladne sa premieša, nedovolí, aby sa nalepila na dno panvice. Homogénna hmota sa rozprestiera v nádobe na sušenie s tenkou vrstvou a suší sa až do pripravenia.

Pasta z jablkovej želé

Lyubov Žibrová vo svojom videozáznamu povie o technológii výroby jablkovej pastily v elektrickej sušičke

Metódy skladovaniamarshmallows

Hotová pochúťka sa uchováva jeden rok v chladničke v uzavretej plastovej nádobe. V mrazničke je možné skladovať veľké množstvá polotovarov. Pre tieto rolky zabalené v papieri na pečenie a potom zabalené vo vzduchotesnom obale.