Domáce uhorky sirup: ako variť uhorky sirup - recept

Profesionálni barmani nemôžu byť prekvapení uhorkovým sirupom. Tento sirup sa často používa na osvieženie a tonizovanie koktailov. Uhorkový sirup má neutrálnu chuť a príjemnú zelenú farbu, vďaka čomu je sirup dobrým základom pre iné ovocie, ktorého chuť je príliš ostrá a je potrebné ju riediť.

Zloženie: citrón, mäta, uhorky, cukor Čas na znášanie: Leto

Na výrobu sirupu uhorky potrebujete:

  • 0,5 kg uhorky;
  • 0,5 kg cukru;
  • 1 pohár vody;
  • Mint, citrón.

Varte sirup z vody a cukru.

Kým varí, umyte a utrite uhorky. Šupka môže byť ošúpaná, ale nie je potrebná. Šupka dodáva sirupu jasnejšiu zelenú farbu.

Uhorky rozomlieť v mixéri alebo ich trieť na strúhadle.

Stláčajte šťavu z citróna, rukami roztrhajte lístky mäty a starostlivo kombinujte všetky zložky s vriacim sirupom.

Uhorky by sa nemali variť dlhú dobu, stačí 2 - 3 minúty varu.

Naplňte sirup cez sito a nalejte do čistej, suchej fľaše.

Domáce sirup z uhoriek sa pripravuje bez konzervačných látok a má veľmi krátku trvanlivosť. Dokonca aj v chladničke, v pevne uzavretej fľaši by ste nemali uchovávať hotový sirup viac ako mesiac.

Ako si vyrobiť doma uhorkový sirup, pozri video: