Domáce údené bravčové brucho - solenie a fajčenie hrudníka.

Ak sa rozhodnete variť vlastné údené bravčové mäso vo forme rolky alebo jednoducho vo forme celého kusa, potom je najdôležitejšie vedieť, ako nakladať mäso na fajčenie. Vskutku, bez jasných, správnych vedomostí o tom, čo a koľko sa má vziať, ako variť marinádu, koľko času na to, aby sa mäso v ňom držalo, sa nič nestane. Údená sekaná, okrem toho, že je to len mňam, je tiež skvelou možnosťou ako ušetriť mäso pre budúce použitie. A domáce - nie je zápas pre obchodný náprotivok.

Zložky: mletá červená paprika, bravčové mäso, soľ, mleté ​​čierne korenie, cesnak ; ]

Tak choďte na recept na solenie slaniny na fajčenie.

Solenie sa začína prípravnými prácami. Vezmite bravčové brucho, zbavené rebier. Opláchnite a nechajte uschnúť.

Naplňte mäso varenou, ochladenou soľankou a zabudnite na dni zberu 14-15.

Solanka na údenie mäsa je jednoduchá: dajte 1,25 kg soli do 5 litrov vody, nechajte soľ prevariť a rozpustiť. Počkajte, kým vychladne.

Potom, keď uplynie čas vyhradený na solenie, opláchnite nasolený hrudník studenou vodou a osušte uterákom.

Teraz mäso opatrne rozotrite nasekaným cesnakom, posypte čiernou a červenou paprikou. Navinúť do rolky a vytiahnuť s povrazom, z ktorých každá ďalšia cievka je navinutá 2-3 cm od predchádzajúceho.

To je všetko, čo musíte urobiť pred fajčením. Môže niesť solené bravčové mäsoslanina v udiarni.Po ukončení úpravy dymom by mal mať hotový kotúč hnedú farbu.Na chladnom mieste sa takáto údená mäsová panvica skladuje približne 2 až 4 mesiace.

Ako vidíte, solenie mäsa na domáce údenie je jednoduché, ak viete, ako to urobiť správne.Voňavé, šťavnaté a chutné domáce bravčové rolky je dobré nakrájať na občerstvenie alebo si vziať so sebou na výlet, piknik alebo do krajiny.Vyzerá to skvele ako jedna zo súčastí studeného rezu na dovolenku.