Domáce tekvice a kdoule kompót pre zimu - recept na prípravu chutné a nezvyčajné nápoje.

Tekvica a dula kompót je nezvyčajná, ale veľmi chutná domáca príprava. Nápoj je nielen chutný, ale aj neuveriteľne užitočný. V chladných zimách vám domáci kompót pripomenie teplé leto.

Zloženie: kdoule, cukor, tekvica

Ako urobiť kompót na zimu.

Vezmite najviac zrelé sladké tekvice, odlúpnite kože a semená a nakrájajte na krásne kúsky - môže byť vo forme malého banánu, alebo môže byť vo forme plátkov pomaranča.

Japonské kdoule rezané do priečnych kruhov.

Dýňová dužina na kompót bude vyžadovať 1000 g a kdoule - 500 g.

Plátok tekvica a kdoule kruhy do hrnca a pridajte biely cukor na vrchole - to bude trvať pol kilo.

Panvicu prikryte plátnovým obrúskom a miesto, kde je teplá. V teple tekvice a kdoule šťava začína aktívne vyniknúť.

Keď sú kúsky a kruhy pokryté šťavou, preneste panvicu na sporák.

Takýto tekvicový kompot je potrebné variť presne 30 minút.

Rozšírenie na hotové banky. Banky pred plnením by sa mali umyť sódou a opariť vriacou vodou.

Dýňový kompot s japonskými kdouličkami by sa mal skladovať pod pevnými viečkami.

Recept na prípravu je veľmi jednoduchý, ale nezvyčajný nápoj z dvoch zdravých a chutných jesenných plodov vás v zime prekvapí nielen svojou bohatou vôňou a úžasnou chuťou, ale aj naplnením vitamínovej rezervy.