Domáce šťava z rakytníka na zimu - jednoduchý recept na výrobu šťavy z rakytníka s buničinou.

Šťava z rakytníka rakytníka získaného prostredníctvom odšťavovača obsahuje niekoľko vitamínov, aj keď je veľa z nich v čerstvých plodoch. Šťava z rakytníka s buničinou sa považuje za hodnotnú. Ponúkame náš jednoduchý recept na výrobu šťavy doma, ktorá zachováva maximálny počet vitamínov v pôvodnom produkte.

Zloženie: rakytník, cukor

Ako urobiť šťavu z morských rakov s buničinou na zimu.

Moje zbierané bobule pomocou cedníka, nižšie po dobu 2-3 minút. vo vriacej vode a zotrite cez sito.

V prípade 5,5 kg pyré z rakytníka brzlíkového vezmite 2 litre vody, 1,5 kg cukru.

Nalejte kašovú hmotu horúcim sirupom, pri miešaní prelejte na 60-65 ° C na peci, nalejte do čistých pohárov a pasterizujte pri teplote t-90 ° C: 0,5 l pohárov - 25 min. Počas pasterizácie sú vitamíny lepšie konzervované ako počas varenia.

Šťava z rakytníka rakytníka uloveného takým spôsobom s nedostatočným mletím ovocia môže po určitom čase stratifikovať, ale to nemá vplyv na konečnú hodnotu, chuť a chuť obrobku. Takáto šťava pred otvorením plechovky sa len pretrepe.

Šťava z rakytníka je dobre zachovaná v skrini. V zime sa používa ako vitamínový liek. U ľudí, šťava z rakytníka s medom liečiť kašeľ.