Domáce solenie šprota, sleď, sleď, alebo ako nakladať ryby doma.

Prílohy k zemiakovej kaši sú nepochybne najlepším doplnkom solených rýb. Ale nie vždy kúpil ryby robí obed úspešný a príjemný. Všetko môže zničiť chlieb bez chuti. Tu prichádza, ponúkame, domáci recept na solenie týchto rýb ako šprota, sleď alebo šprota.

Zloženie: aspirín, biele korenie, klinček, nové korenie, zázvor, kardamóm, koriander, škorica, muškátový orech, rozmarín, ryby ; 18) cukor, soľ, mleté ​​korenie

Ako soľ rýb používať metódou suchého solenia.

Pre 1 kg rýb bude potrebné 0,1 kg morenia. Jeho príprava bude trvať: 87,4 gramov. soľ, 2,4 g. mleté ​​čierne korenie, 6,8 g. nové korenie, 1,2 g. biele korenie, 0,3 g. klinček, 0,5 g. semená koriandru, 0,1 g. mletá škorica, 0,3 g. Zázvor, 0,2 g. muškátový oriešok, 0,1 g. cardamomik, 0,1 g. rozmarín, 2,1 g. benzonát sodný (môže byť nahradený bežným aspirínom) a 1,1 g. bieleho cukru.

Dôkladne premiešajte všetky korenia.

Potom položte do nádoby (nevyhnutne smaltovanej alebo drevenej vane) striedaním vrstiev rýb so suchou moriacou zmesou. V spodnej časti - prvá položiť vrstvu zmesových korenín.

Po dokončení vložte náklad.

Odporúča sa uchovávať takéto domáce veci na chladnom mieste.

Takéto suché korenené solenie rýb ho robí veľmi chutným a voňavým. Ryby korenené solené sservírovanie na stole naozaj nepotrebuje ďalšie omáčky, ale pozornosť by mala byť venovaná zdobeniu misky vyrobenej napríklad z varenej repy, vajec, olív, zelenín. Nikto nemôže odolať chutnej chuti takýchto slaných rýb. A vaši hostia a domov budú šťastní.

Video: Ako nakladať sleďa alebo sleďa chutné a rýchle. Akékoľvek malé morské ryby môžu byť solené podľa tohto receptu na 3-4 hodiny a okamžite podávané na stole!

Video: Ako nakladať šprot.