Domáce solenie červený kaviár (pstruh, ružový losos). Recept na solenie červeného kaviáru doma.

V súčasnosti je červený kaviár prítomný na takmer každom dovolenkovom stole. Sendviče sú vyrobené z neho, podávané s palacinky, používané na výzdobu ... Každá gazdinka vie, že radosť nie je vôbec lacná. Ale pre tých, ktorí vedia, ako chytiť ryby a vedieť, ako nakladať kaviár doma - úspory budú hmatateľné.

Zloženie: červený kaviár, dusičnan jedla, soľ

Ako soľ kaviár na vlastnú päsť.

Solenie červeného kaviáru začína jednoduchým vytiahnutím z rýb a oddelením od filmu.

Teraz ju musíte soľiť. K tomu, v 1 kg kaviáru, pridajte 85 gramov soli. Na zachovanie bohatej červenej farby kaviáru sa pridáva 1 gram jedlého dusičnanu draselného.

Ďalším krokom je položiť kaviár do pohárov (pevne) a preniesť do chladu na úsporu a solenie. Po 2-3 mesiacoch je kaviár úplne solený, po ktorom bude plne pripravený na jedenie. Kaviár má tehlovočervenú farbu a slanú príjemnú chuť, ktorá sa kvalitatívne zachovala.

Domáce červené kaviár je veľké občerstvenie pre dovolenku a jednoduché, zdravé jedlo pre telo. Najlepšie sa podáva s bielym bochníkom alebo chlebom a maslom. Tiež, s kaviárom môžete fantazírovať, a vytvárať rôzne kulinárske majstrovské diela. Tak, domáce solenie červený kaviár pomocou tohto receptu vám veľmi pomôže ušetriť. Veľa šťastia!

Pozri tiež video: Soľný kaviár z ružového lososa.

Video: Ako osoliťčervený kaviár z mrazených rýb

\ t