Domáce solené paradajky v sáčku - recept na solenie paradajok s repou.

Ak si chcete vychutnať barel kyslé paradajky v zime, alebo ste zozbierali pozoruhodnú úrodu paradajok a chcete ich rýchlo a ľahko pripraviť na zimu, predložím vášmu súdu jednoduchý recept na domáce nakladané paradajky s repou. Solenie sa nevyskytuje v sudoch alebo nádobách, ale priamo v plastovom vrecku.

Zloženie: nové korenie, bobkový list, čerešňové listy, listy ríbezlí, horké korenie ; 11], paradajky, repa, zeler, soľ, kôpor

Ako nakladať paradajky na zimu.

Vybrané stredne zrelé paradajky bez trhlín (praskliny, škvrny, poškodenia) by sa mali umyť.

Pripravte a umyte to isté, rôzne korenené byliny: zeler a vetvičky kôpru, čerešňové listy a ríbezle.

Samostatne nasekajte cukrovú repu. Ona, rovnako ako mrkva, sa pridáva do morenia, aby oddialila oxidačné procesy a zabránila paradajkam v kysnutí.

Všetky výrobky, ktoré sme pripravili skôr, by sa mali vložiť do plastového vrecka a striedať ich vo vrstvách v tomto poradí: zeleň, paradajky, zeleň, sekaná repa a paradajky, zeleň musí byť vrchná vrstva.

Takto naplnené vrecko musí byť pevne uviazané a vložené do suda alebo škatule.

Po dvoch dňoch nalejte zmes zeleniny do vrecka s prevarenou soľankou.

Pomery soľného roztoku: 1,5 litra vody - soľ 100 gramov a korenie podľa chuti.

V prípade slaného nálevu je potrebné vziaťvoda, asi polovica kapacity vrecka, rozpustiť soľ v ňom, pridať bobkový list, dva druhy korenia horké a sladké (hrášok), konáre kôprom. Všetko do varu.

Ochladená soľanka musí byť vypustená cez 2 vrstvy gázy a naliata do vaku s naším polotovarom, ktorý musí byť pevne zviazaný.

Odstráňte uhorky v chlade. Paradajky budú plne pripravené za mesiac a pol.

Takto solené paradajky solené s repou sú chutné a ostré. V zime v prízemnej forme môžu byť použité na rôzne omáčky a polievkové dresingy.