Domáce slivkový džem - starý recept na varenie slivkového džemu s kameňmi a bez kože.

Navrhujem, aby ste sa pokúsili variť slivkový džem z knihy „Staré recepty“. Je to samozrejme dosť pracné - koniec koncov, musíte odstrániť kožu z každého plodu, ale konečný výsledok bude pre vás kompenzáciu vynaloženého úsilia.

Zložky: cukor, slivky

Staroveké zloženie džemu: slivky a cukor v pomere 400 gramov. : 400 ÷ 600 gr.

Ako urobiť džem zo sliviek:

Zbierajte alebo nakupujte nezrelé slivky.

Odstráňte šupku.

Vložte do nádoby a nalejte ½ pripraveného cukru. Môžete dať niekoľko zrelých sliviek, a potom ich odstrániť - takže šťava dostane viac.

Vložte do sotva teplej rúry av našom prípade do rúry.

Po čakaní na spustenie šťavy z ovocia vyberte nádobu a vypustite kvapalinu.

Do sliviek pridajte ½ zvyšného cukru.

Do rúry vložte do tej istej teplej rúry.

Ráno odstráňte slivky a vylejte novo objavenú šťavu.

Miešajte porcie šťavy a pridajte cukor.

Nasaďte sirup na oheň a čakajte, kým sa varí, tam nalejte slivky.

Teraz varte na pokojnom ohni až do smiechu.

Zostáva vychladnúť a upchať.

Delicious domáce džem zo sliviek pripravený. Zostane čakať na zimu, otvoriť ho v jednom zo zasnežených večerov a vychutnať si popíjanie čaju pri praskajúcom krbe.