Domáce prípravky na zimu čiernych ríbezlí: lahodné želé z bobúľ - užitočný recept na zimu s pasterizáciou.

Želé z čiernych ríbezlí môžete urobiť mnohými spôsobmi. Ponúkame Vám, aby sme zistili, ako šetriť vitamíny doma čo najviac, a pripravte si vynikajúcu želé z čiernych ríbezlí s pasterizáciou.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

Tento užitočný recept vám umožní ušetriť chuť a prospešné vlastnosti čiernych ríbezlí na zimu.

Obrázok - bobule čiernych ríbezlí

Ako urobiť želé doma.

Zrelé bobule nalejte do panvice. Pridajte vodu (1 šálka na 1 kg plodov). Dajte na oheň.

Ak t nie je vyššie ako 70 ° C, bobule sa rýchlo a jemne melú cez sito.

Potom pridajte cukor a dôkladne premiešajte. V tomto želé recept na 1 kg bobúľ budete potrebovať 300 g cukru.

Teraz musíte naplniť čisté plechovky, prikryť viečkami s cínovým lakom. Pasterizované pri teplote nie vyššej ako 85 ° C. Na pollitrové plechovky stačí 15 minút.

Zvinúť plechovky.

Želé skladujte na chladnom a suchom mieste.

Želé zo sladkých ríbezlí

No, to je celý recept na ďalší domáci predval na zimu od čiernych ríbezlí. Zdravé a chutné želé z bobúľ vám teraz pomôžu vyrovnať sa s jarnou avitaminózou.