Domáce nakladané cesnak - ako nakladať cesnak hlavy na zimu.

Marinované s hlavami cesnaku (ako na trhu) sa snažili prednedávnom. V minulej sezóne sa so mnou so mnou podelil o svoj obľúbený domáci recept na zber cesnaku, ktorý si nevyžaduje veľa úsilia, a ako sa ukázalo neskôr, je tiež veľmi chutný.

Zloženie: soľ, kôpor, ocot, cesnak

Produkty, ktoré potrebujeme pre recept:

- cesnak - jeden kilogram;

- voda - 600 g;

- ocot - 30 g;

- soľ - 30 g.

Ako nakladať cesnak hlavy na zimu je vynikajúce.

Je lepšie vybrať si silné, dobre vyvinuté cesnakové hlavy.

Cesnak vybraný na zber sa musí odstrániť z koreňov a šupiek a potom variť 30 minút s prevarenou vodou.

Po uplynutí správneho času treba cesnak opláchnuť v tečúcej vode.

Potom prevezieme hlavy do pripravených pohárov a potom nalejeme marinádu pripravenú vopred a vychladneme.

Ak chcete, aby bol prípravok trochu korenistý, potom na spodku nádoby pred položením cesnaku môžete dať niekoľko kôpkových kvetov alebo sekaných stoniek.

A teraz opustite naše zásoby na dva týždne pri izbovej teplote pre fermentačný proces. V tomto procese cesnak vstrebáva marinádu, stačí len kontrolovať proces a včas pridať marinádu, ktorá sa v prípade potreby naleje do banky.

Koncentrácia liatia je nasledovná: 10 gramov soli na pol litra vody a toľkorovnaký ocot.

Po úplnom solení odstráňte zásobník na skladovanie v chlade.

Marinované hlavy cesnaku - chutný prípravok, ktorý sa určite stane vynikajúcim doplnkom druhých chodov, a ak ho pridáte do šalátov, dostanete novú pikantnú a originálnu chuť známych jedál.