Domáce mrazené kôprom na zimu so soľou

Samozrejme, v zime si môžete kúpiť čerstvé zelené vo veľkom supermarkete. Ale prečo kupovať, ak v letnej sezóne môžete pripraviť kôpor pre budúce použitie. Navyše v zime zostane voňavé ako v lete. Hovorím o zamrznutom kopru.

Zloženie: kôpor Čas na záložku: Leto, jeseň

Každoročne ho pripravujem v mrazničke, pričom sa doňho pridávajú zelené vetvičky so soľou. Takto pripravený mrazený kôpor môžete uskladniť v nádobe odolnej proti chladu alebo v plastovom sáčku. Druh obalu neovplyvňuje chuť obrobku. Podrobnosti o tom, ako zmraziť kôpor pre budúcnosť v recepte s postupnými fotografiami.

Na mrazy používajte mladý kôpor ako na fotografii. Výška stoniek nie je väčšia ako 15 cm, po odmrazení budú tieto zelené voňavé, mäkké a jemné. Ak si vezmete vetvy s vysokými stvrdnutými stonkami, potom musíme mať na pamäti, že celá chuť kôpka už bude v semenách, a nie v zelenej.

A ďalší dôležitý bod. Na tento prípravok nemôžete použiť jodizovanú soľ, kôpka z neho bude horká. Najlepšie je použiť veľkú bielu, nazýva sa tiež kamennou soľou.

Ako zmraziť kôpor na zimu

Na 300 gramov čerstvého kôpru bude potrebných približne 100 gramov hrubej soli. Takáto kamenná soľ sa ľahko vytrepe z mrazených byliniek a kôpor bude chutný v šaláte av polievke.

Nakrájajte korene kôpru, umyte ho pod tečúcou vodou, potom ho zviňte zväzkom a osušte na čistú vodu.uterák alebo obrúsky. Odrezali sme mäkké zelene zo stoniek, dali sme ich do hlbokej misy

Mäkké a jemné kôpkové vetvičky zaspávajú so soľou.

Pretrepávanie misy, premiešanie soli a zelene. Nepoužívajte drvené vetvičky, obrobok musí zostať suchý!

Kôš a soľ vložte do vrecka a vložte do mrazničky.

Mrazený kôš podľa potreby vyberte.

V tomto prípade sa zrná soli jednoducho pretrepú späť do vrecka a na ich účel sa používa kôpor.