Domáce marmeládou - recept na to, ako ľahko urobiť rakytníkový marmeládu doma.

Domáca marmeládová marmeláda je plne v súlade s „chutným a zdravým“ postulátom.V tomto recepte sa dozviete, ako urobiť džem - lahodná medicína a pochúťka je jednoduchá, bez väčších ťažkostí.

Zloženie: rakytník, cukor

Ako urobiť marmeládu na zimu.

Príprava džemu vyžaduje 1 alebo 1,2 kg cukru, voda je rovnaká a rakytník vyžaduje 1 kg.

Dajte to všetko do hrnca a pomaly začnite ohrievať.Miešajte nevyhnutne.Na začiatku tak, že cukor sa predáva, a potom, aby nedošlo k horeniu.Kým sa cukor rozpúšťa, nezohrievame veľa.Potom zvýšime požiar.

Keď bobule zjemňujú - brúsime cez sito alebo tenké plátno.

Opäť si položte tichý oheň a počkajte, až sa varí.Mieša sa 10 až 15 minút.

Hot hot jam je balený vo vyhrievaných nádobách.

Ak nebudeme pasterizovať, potom počkajte, kým sa na povrchu jamy vytvorí krásna kôra, potom nádoby zatvorte.

Pri použití pasterizácie sa pollitrové alebo litrové nádoby sterilizujú vo vriacej vode počas 15 až 20 minút.Čas je väčší, tým väčšia je hlasitosť.Pripravené domáce polia okamžite korkové.

Ide o pomerne jednoduchý recept na džem, ktorý možno ľahko pripraviť doma.Koláče a palacinky, syrové koláče, kefír, mliečne kaše alebo tvaroh sa stanú oveľa chutnejšími, oveľa užitočnejšími, ak si vezmete a pridáte marmeládu z rakytníka, ktorú ste si vyrobili doma vlastnými rukami.