Domáce limetkový sirup pre koktaily: ako variť vlastnými rukami

Mnohé koktaily zahŕňajú vápno a len vápno, nie citrónový sirup, hoci tieto dva plody sú veľmi blízko. Vápno má rovnakú kyslosť ako citrón, rovnakú chuť a vôňu, ale vápno je zároveň trochu horké. Niektorí ľudia oceňujú túto horkosť a radšej pridávajú k kokteilu limetkový sirup.

Zloženie: vápno, cukor Čas záložiek: Celý rok

Lipový sirup sa pripravuje rovnakým spôsobom ako citrónový sirup.

Pre 1 kg vápna potrebujeme:

  • 1 kg cukru;
  • 1 pohár vody.

Ovocie z vápna dôkladne umyte horúcou vodou, ale radšej zložte v cedníku a vylejte vriacou vodou a osušte uterákom. Pre dlhšie skladovanie sú niekedy pokryté tenkou vrstvou parafínu a tieto častice sa môžu dostať do sirupu.

Vytlačte šťavu z limetiek. Môžete to urobiť akýmkoľvek spôsobom, na ktorý ste zvyknutí - hlavná vec pre nás je výsledok.

Výslednú šťavu vypustite do hrnca, pridajte pohár vody, pridajte všetok cukor a varte, kým sirup nevyzerá ako sirup.

Uvažujme len o tom okamihu, že keď sa ochladzuje, stane sa trochu silnejším, a preto je lepšie, ak ho nebudete tráviť silno.

Môžete pridať korenie, ale toto nie je povinné. Škorica alebo mäta je skvelá s limetkou.

Horúci sirup vo fľašiach. Môžete použiť krásne fľaše, ktoré ste opustili z zakúpených alkoholických nápojov.

Uchovávajte vápenný sirup na chladnom mieste aMôžete ho používať až 1 rok.

Ako vyrobiť jednu z variácií vápenného sirupu, pozri video: