Domáce lecho s octom v Kazachstane

Existuje mnoho receptov na lecho a nie menší počet možností na zber na zimu. Dnes budem robiť zber lecho bez octu v Kazachstane. Variant varenia tohto obľúbeného konzervovaného bulharského korenia a paradajkového šalátu má bohatú chuť. Jeho sladkokyslá chuť s ľahkou kosťou nenechá nikoho ľahostajného.

Zložky: bulharské korenie, paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ, \ t ocot, cesnak Čas na záložku: Leto, jeseň

Môj podrobný recept s fotografiami krok za krokom vám dá možnosť vyrobiť dávku lecho s octom v kazašskom jazyku.

Na prípravu slepého pokusu budete potrebovať:

  • 1,5 kg bulharského korenia;
  • 1 kg paradajok;
  • 100 gramov cukru;
  • 50 gramov cesnaku;
  • 50 ml octu 9%;
  • 100 ml rastlinného oleja;
  • soľ podľa chuti.

Ako urobiť lecho na zimu doma

Nakrájané paradajky nakrájajte na 4 kusy a prejdite cez mlynček na mäso.

Čistíme papriky zo semien a stopiek, nakrájame na veľké prúžky.

Príprava tankovania. Nalejte rastlinný olej do malého pohára, pridajte ocot, cukor, jemne nasekaný cesnak. Dajte variť 15-20 minút.

Do päťlitrovej panvice pridajte pripravené papriky a paradajky, soľ, nalejte dressing. Mierte 40 minút na nízkej teplote.

Nalejte sterilizované nádoby a navinúť.

Vzhľadom na obsah octu sa tento prípravok dokonale skladuje nielen v suteréne, ale aj v byte.

Pripravené na zimné lecho s octom v kazašskom možno použiť ako doplnok k zeleninovým jedlám, zazharku na boršč, namiesto omáčky na cestoviny. Ľahko sa varí doma a pomáha výrazne diverzifikovať denné menu v zime.