Domáce lecho s mrkvou, paprikou, cibuľou a paradajkami na zimu

Chcem vám predstaviť recept na zachovanie jednoduchého a veľmi chutného šalátu, ktorý mnohí vedia, ako byť zdravý. Rysom receptu je, že je to lecho s mrkvou. Určite ocenia milovníci chutných a zdravých jedál. Obzvlášť poteší ženy v domácnosti, pretože v jej zložení nie sú komplexné prísady a varenie a konzervovanie nebude trvať dlho.

Zložky: cibuľa, paradajky, rastlinný olej, cukor, paprika zeleninová, \ t soľ Čas do záložky: Leto, jeseň

Chutné a zdravé domáce lecho s mrkvou, paprikou, cibuľou a paradajkami na zimu je možné pripraviť pomocou môjho postupného fotografického receptu.

Na prípravu šalátu lecho s mrkvou musíte pripraviť:

  • 10 sladkých červených paprík;
  • 10 stredne veľkých paradajok;
  • 4 stredne veľké mrkvy;
  • 4 stredne veľké žiarovky;
  • 1 polievková lyžica soli;
  • 3 - 4 polievkové lyžice cukru;
  • 150 ml rastlinného oleja.

Ako variť lecho s mrkvou, paprikou, cibuľou a paradajkami na zimu

\ t

Po začatí varenia treba zeleninu najprv umyť a ošúpať: odrezať prsia z paradajok, odrezať stonku papriky a rozdrviť semená. Ľahšie sa to robí pod tečúcou vodou.

Cibuľa nakrájaná na polovice krúžkov, pásiky korenia 1,5-2 cm široké, mrkva - plátky široké 0,5 cm.

Paradajky sú skrútené v mlynčeku na mäso. Malo by to byť asi 1 liter paradajokzemiaková kaša.

Olej zohrejte v kotlíku alebo v inej nádobe, v ktorej sa budete používať na dusenie zeleniny a dusených cibuľiek po dobu 5 minút na strednom ohni.

Potom do nej nalejte všetku zeleninu a varte 20 minút pri miernom ohni, občas premiešajte.

Po tom vylejeme paradajkové pyré, pridáme soľ, cukor. Tu sa musíte zamerať na svoj vlastný vkus - ak máte trochu soli alebo cukru, môžete pridať.

dusíme ďalších 15 minút.

V predchádzajúcich sterilizovaných plechovkách používame horúce lecho a zatvoríme sterilizované veko, otočíme a zabalíme prírezy teplou prikrývkou.

Z deklarovaného množstva výrobkov by malo byť približne 4 litre lecho.

Lecho s mrkvou je skutočne univerzálnym pokrmom. Môže byť podávaný s mäsom, hydinou, ozdobí chuť zemiakovej kaše, cestovín a obilnín. Všetko však závisí od vašej predstavivosti a gastronomických preferencií. Bon appetit!