Domáce konzervy kukurice v banke - ako zachovať kukuricu na zimu.

Ak máte radi varenú kukuricu, nezabudnite pripraviť tento recept a sladké uši konzervovaných potravín na zimu vám pripomenie vašu obľúbenú chuť leta v chladnej zime. Domáca kukurica v tejto forme ju v praxi nerozlišuje od čerstvo uvarenej.

Zloženie: kukurica, cukor, soľ

Ako uchovávať kukuricu na zimu v banke.

Ukazuje sa, že je to celkom jednoduché. Stačí si vziať mladú hlavu kapusty a odrezať tipy kuchynským nožom.

Ponorte kukuricu do horúcej vody a varte na relatívnu mäkkosť. Ale je dôležité, aby stráviť, pretože klasy podstúpia ďalšie dve tepelné ošetrenie: nalievanie soľanky a sterilizáciu.

Vyberte kukuricu z panvice a rozotrite ju na trojlitrové poháre. Každá nádoba sa hodí sedem, osem alebo deväť hláv - v závislosti od ich hrúbky.

Nalejte horúcu soľanku pripravenú z vody (10 1), kamennú soľ (300 g), granulovaný cukor (300 g) do pohárov.

Naplnenú nádobu vložte do vhodnej nádrže, naplňte vodou a vložte do sterilizácie, ktorá sa vykonáva po dobu 50-60 minút.

Odstráňte poháre z vody a naviňte viečka.

Takto sa používa konzervovaná mladá kukurica na zimu doma: plechovka sa otvorí, polievky a soľanka sa nalejú do panvice a zahrejú sa na peci. Tak, chutné kukurice, varené podľa tohto jednoduchého receptu, môže byť obľúbenou pochúťkou nielen v lete, ale po celý rok.