Domáce konzervy kukurice na zimu

Vzhľadom k tomu, raz, na radu susedov v krajine, som sa rozhodol zachovať kukurice, ktoré sme nezvládli jesť varené, som už kúpiť továreň konzervy kukurice. Po prvé, pretože domáce konzervované kukurice poskytuje možnosť samostatne regulovať sladkosť a prirodzenosť sochory.

Zloženie: voda, kukurica, cukor, soľ, ocot Záložka Čas: Leto, Jeseň

Mám rád cukor, kukuricu. Tento jednoduchý recept na konzervovanú kukuricu na zber doma je jednoducho dokonalý. Fotografie krok za krokom ukazujú varenie. Po jednom pokuse o takýto zber som si istý, že domáce konzervované kukurice budú zaradené do vášho zoznamu povinného konzervovania na zimu.

Čo budeme potrebovať:

  • surová kukurica - 20 ks;
  • soľ - 1,5 tsp;
  • cukor - 4-5 tbsp;
  • stolový ocot 9% - 2 polievkové lyžice;
  • voda - 1 l.

Zoznam:

  • nádoby s vekom
  • mraziarenské kontajnery
  • \ t

Ako uchovávať kukuricu doma

\ t

Hlavným tajomstvom receptúry je správna voľba kukurice a dodržiavanie technológie prípravy surovín na ochranu. Mliečna kukurica a veľmi mladý nie je dobrý, rovnako ako ten starý. Vyberte si malé uši s tmavými, ale nie suchými chvostmi, s bledožltými zrnami, uprostred ktorých ešte nie sútvorili charakteristické priehlbiny.

Vyčistite klas zelených listov, umyte, vložte do nádoby na zmrazenie a cez noc odošlite do mrazničky.

Ráno odstráňte a rozmrazte pri izbovej teplote. Zmrazenie obilia z kukurice ho robí jemnejším, šťavnatejším a elastickým. Po úplnom rozmrazení ostrým nožom odrežte jadrá čo najbližšie ku klasu.

Vložíme zrná do hrnca a varíme 15-20 minút. Soľ počas varenia nie je potrebná. Bolo mi odporučené variť kukuricu na polievke a až potom rezať. Ale pokusom a omylom sa zistilo, že je lepšie variť obilie už oddelené od klasu. Môžete tiež vyskúšať obidva spôsoby a vybrať si ten, ktorý sa vám najviac páči.

Po ukončení varenia vypustite vodu a pretlačte do samostatnej panvice - na nej uvaríme soľanku. V 1 litri takéhoto vývaru pridajte cukor, soľ a ocot uvedený v recepte. Marinádu varíme 5 minút.

Zrno kukurice rozotrite v plechovkách, aby sa nedostali na vrchol 2 cm, naplňte marinádou a prikryte viečkami (nevaľte). Nádoby s obsahom umiestnite do nádoby s vodou tak, aby voda dosiahla polovicu plechovky a sterilizovala po dobu najmenej 45 minút. Po sterilizácii zvlhčite nádoby obvyklým spôsobom a nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote hore nohami.

Užitočné a chutné domáce konzervované kukurice je pripravené! Jeho hlavné využitie v zime je pre šaláty. V nich je obzvlášť dobrá, aleDeti často jedia a práve tak, ohotku.