Domáce kompóty z čiernych ríbezlí - recept na zimu. Ako variť kompóty chutné na zimu.

Jednoduché recepty, najčastejšie, dostať najviac chutné. Preto, ak si myslíte, aký druh kompótu variť na zimu - odporúčame, aby domáce čierne ríbezle kompót.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

Berryho kompót sa ukazuje veľmi chutný a, čo je najdôležitejšie, užitočný. Čo sa týka bodu, recept opisuje jednoduchý spôsob prípravy lahodného domáceho kompótu z bobúľ čiernych ríbezlí.

Čerstvé čierne ríbezle

Ako a koľko variť kompót čiernych ríbezlí.

Vyberte čerstvo odobrané veľké, celé, rovnomerne sfarbené bobule. Umyte ríbezle v studenej vode. Nalejte ovocie do cedníka, nechajte ho dobre odtiecť a rovnomerne rozdeľte do každej nádoby .

Jemne pretrepte, aby ste lepšie spojili plody. Nalejte horúci cukrový sirup.

Vyvstáva tu otázka: koľko cukru by sa malo vložiť do kompótu? Vo výpočte sa pripravuje sirup na kompóte čierneho ríbezla: do 1 litra vody sa pridá najmenej 1,5 kg cukru.

Sterilizovať v horúcej vode pri teplote 90 ° C počas približne 20 minút.

Odporúča sa skladovať kompót pri teplote neprevyšujúcej 14 ° C

.

Lahodný domáci kompót z čiernych ríbezlí

To je všetko, čo múdrosť, ako variť kompót je vynikajúci pre zimu. Jednoduchý recept, minimálny čas a výborný domáci kompot z čiernych ríbezlí je pripravený na zimu.