Domáce kandizované zázvor: 5 receptov na kandizované zázvorové cukríky

Kandizované kúsky zázvoru nie sú pochúťkou pre každého, pretože majú skôr horiacu chuť. Výhody takéhoto dezertu sú však nesporné a mnohé z nich využívajú dary prírody na odolávanie sezónnym ochoreniam. Asi päť osvedčených spôsobov prípravy kandizovaného zázvoru doma, radi sa s Vami podelíme.

Zloženie: voda, klinčeky, zázvor, škorica, kyselina citrónová, 12) cukor, soľ Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Výber a príprava koreňa
  • 2Recepty na kandizovaný koreň zázvoru
    • 2.1Zázvorové cukríky s kyselinou citrónovou
    • 2.2Kandizovaná zázvorová škorica a klinčeky
    • 2.3Kandizovaný rýchlo
    • 2.4Dlhá cesta
    • 2,5Kandizovaný zázvor varený v soli
  • 3Metódy sušenia
  • 4Ako skladovať hotový výrobok

Výber a príprava koreňa

Aby ste vyrobili kandizované ovocie, musíte si vybrať čerstvý koreň s hladkou a ľahkou pokožkou. Mladý zázvor produkuje menej pichľavého kandizovaného ovocia a zo starého - skôr ostrého.

Pri príprave koreňovej plodiny je potrebné pripomenúť, že živiny sa koncentrujú pod samotnou kožou, preto by sa mali očistiť od umytého zázvoru, mala by byť veľmi tenká vrstva. Niektorí dávajú prednosť šupke, škrabanie s lyžičkou. Na uľahčenie čistenia je koreň rozdelený na malékusov.

Dôkladne olúpaný zázvor sa rozdrví na krúžky alebo dlhé pásy. Hrúbka rezu závisí od toho, do akej miery chcete získať hotový výrobok. Kandizované, varené z tenkých plátkov, budú menej ostré, než tie, ktoré boli vyrobené z kociek alebo kociek.

Aby sa zbavili nadbytočnej horkosti, zázvor je nasiaknutý v niektorých receptoch. Na tento účel sa niť naleje do ľadovej vody a uchováva sa v tejto forme po dobu až 3 dní, výmena vody každých 12 hodín.

Postupujte podľa pokynov v receptoch a budete úspešní!

Recepty na varenie kandovaného koreňa zázvoru

Kandizované zázvorové cukríky s kyselinou citrónovou

200 - 250 gramov nasekaného koreňa zázvoru zalejeme 2 šálkami vriacej vody a varíme na miernom ohni 60 minút. Počas tejto doby sa musí horkosť čiastočne prevariť. Ak plánujete používať zázvor ako sladký dezert, potom sa voda počas varenia niekoľkokrát mení.

Na výrobu sirupu použite polovicu pohára vody a 200 gramov cukru. Zázvor varený a sušený na site sa umiestni do hrnca so sirupom a varí sa, kým sirup nezhustne a kúsky sa nestanú priehľadnými. To naznačuje, že zázvor je úplne nasiaknutý cukrom.

V plochej platni sa zmiešajú 2 polievkové lyžice granulovaného cukru a 1/4 lyžičky kyseliny citrónovej. Vidlice alebo kuchynské kliešte rozprestierali kúsky zázvoru v pripravenej zmesi a valili zo všetkých strán.

Pozrite si video z MarmaladeLišky na tom, ako urobiť kandizovaný zázvor doma, s prídavkom 1 citrónovej šťavy v sirupe.

Kandizované ovocie zo zázvoru so škoricou a klinčekmi

Technológia výroby kandizovaného korenia je podobná predchádzajúcej receptúre. Jediný rozdiel je, že do cukrového sirupu sa pridávajú ďalšie zložky: 2 klinčeky púčikov a 0,5 lyžičky škorice.

Kandizované rýchle

Tenké dosky zázvoru, asi 200 gramov, zalejeme vriacou vodou a varíme 1/2 hodiny. Pre tento recept, drvenie zázvor je najlepšie urobiť so škrabkou na zeleninu. Výsledný vývar sa vypustí a použije v budúcnosti na prípravu čaju. Limp plátky posypeme 6 lyžicami cukru a pridáme 3 polievkové lyžice vody. Nádoba sa umiestni na malý oheň a varí sa, až kým sa sirup takmer úplne neabsorbuje. Zázvor sa zároveň stáva priesvitným.

Horúci zázvor sa valí v cukre a zasiela sa do sucha.

Pozrite si video z kanálu „YuLianka1981“, ktorý hovorí o rýchlom spôsobe výroby kandizovaného zázvoru

Dlhá cesta

Kandizované, varené podľa tohto receptu, sa podobajú na cukrovinky, pretože kvôli dlhému namáčaniu a vareniu strácajú väčšinu svojej strnulosti.

Rezanie zázvoru je namočené v studenej vode po dobu 3 dní, pričom počas tohto času vymieňajte vodu 3 - 4 krát.

Namočený zázvor sa naleje vodou a varí sa na strednom ohni 20 minút. Potom sa voda vypustí a naleje sa nová. Koreň varte ďalších 20 minút. Postup sa opakuje po tretíkrát.

Po varení rozložte kúsky zázvoru do cedníka a nechajte prebytočnú tekutinu úplne odtiecť.

Potom sa hmotnosť zázvoru zváži, aby sa určilo množstvo cukru. Pomer vareného zázvoru a cukru je 1: 1 a voda zaberá presne polovicu množstva granulovaného cukru. Sirup je vyrobený z cukru a vody.

Koreňové kúsky sa varia v sladkej hmote počas 20 minút a potom sa nechajú v panvici, kým sa úplne nevychladia počas 8-10 hodín. Potom sa zázvor znovu varí 20 minút a ochladí. Varte zázvor 3 krát 20 minút.

Varené v sirupe, ak je to potrebné, nastriekané do cukru a sušené.

Kandizovaný zázvor dusený so soľou

Pre tento recept budete potrebovať 2 veľké korene zázvoru, 250 gramov cukru a 1 lyžičku soli.

Zázvor sa rozdrví doštičkami s hrúbkou 5 mm a naleje sa studenou vodou tak, aby kvapalina pokrývala rezanie na 2 cm. ¼ Do misky sa pridáva aj lyžička soli. Vo fyziologickom roztoku varí zázvor pol hodiny.

Potom sa kvapalina vypustí a zázvor sa naleje čerstvou vodou s rovnakým množstvom soli. Varte 20 minút. Postup s výmenou slanej vody a varením počas 20 minút sa opakuje ešte dvakrát.

Po varení v slanej vode sa zázvor naleje do 250 gramov cukru a naleje sa do 1 litra studenej vody. Koreň varte na miernom ohni 1,5 hodiny. Kapacita uzáveru nie je uzavretá.

Hotové rezy sa zo všetkých strán posypú cukrom a sušia sa až do času prípravy.

Metódy sušenia

Rozšírené kandizované ovociena plechu na pečenie pokrytom papierom na pečenie, alebo na konštrukcii konštrukcie pozostávajúcej z plechu na pečenie a mriežky na vrchu. Na mriežke rozotrite plátky a sušte pri izbovej teplote.

Pri sušení v rúre je teplota nastavená na minimálnu hodnotu - 60 - 70 stupňov a dvierka sú pootvorené. V medzere dverí môžete položiť utierku, špendlík alebo krabičku zápaliek.

Ak sa na sušenie používa elektrická sušička, teplota v nej sa nastaví na priemernú hodnotu 50 až 60 stupňov a mriežky sa zamenia každých 1,5 až 2 hodiny.

Ako uchovávať hotový výrobok

Skladujte kúsky kandizovaného zázvoru na chladnom, tmavom mieste, v nádobách s tesne priliehajúcim vekom po dobu 3 až 4 mesiacov.