Domáce kandizované tekvica s oranžovou v elektrickej sušičke

Kandizované ovocie vyrobené z tekvicových a pomarančových šupiek je skvelý dezert na čaj. Pre deti tento pokrm nahrádza cukríky - chutné a prírodné! Ako urobiť tekvicové a pomarančové kandizované ovocie doma pomocou elektrickej sušičky na zeleninu a ovocie, sa podrobne dozviete môj krok-za-krokom recept s fotografiou.

Zloženie: pomaranč, cukor, práškový cukor, tekvica Čas do zálohy: Jeseň

Na prípravu takéhoto slepého pokusu bude potrebná veľmi malá skupina výrobkov. V počiatočnom štádiu je to: tekvica, granulovaný cukor a pomaranč. Na 1 kilogram čistej hmotnosti zeleniny bude potrebovať 800 gramov cukru a 1 ovocie.

Obsah

  • 1Ako urobiť domáce kandizované tekvice a pomarančovú kôru
    • 1.1Ako sušiť domáce kandizované ovocie v elektrickej sušičke

Ako urobiť domáce kandizované tekvice a pomarančovú kôru

Nakrájajte tekvicu na polovicu a očistite semená. Semená sa môžu ďalej premyť a vysušiť.

Vyčistite každý kúsok tekvice z tvrdej kôry a nakrájajte na kúsky o veľkosti 2 až 3 cm. Rezanie sa musí odvážiť, pretože výpočet zostávajúcich produktov pôjde na kilogram tekvice. V mojom prípade to dopadlo presne 2 kilogramy tekvice, takže budem používať všetky potrebné produkty v dvojnásobnom množstve.

Rozkrájajte na plátky vhodnej veľkosti a naplňte 400 gramami cukru. ZapKilogram tekvice potrebuje 200 gramov granulovaného cukru, ale v mojom prípade sa toto množstvo zdvojnásobí.

Kastról zakryte vekom a vložte ho do chladničky na 10-12 hodín. Na lepší predaj cukru, po 2-3 hodinách, obsah panvice môže byť zmiešaný. Zvyčajne robím úrodu večer a pokračujem v dopestovaní kandizovaného ovocia ráno.

Po určitom čase otvorte veko a zistite, že tekvicový sirup takmer úplne zakryl kúsky budúcej pochúťky.

Pomocou ryhovanej lyžice položíme tekvicu do samostatnej misky.

Do sirupu sa pridá 1,2 kilogramu cukru (na 1 kilogram tekvice - 600 gramov).

Dajte hrniec na oheň a priveďte sirup do varu.

Medzitým urobme nejaké pomaranče. Budem potrebovať 2 z nich. Nakrájajte ovocie na 4 kusy a potom každý kus jemne očistite. Dužina je rozobraná na plátky a kôra je narezaná na dlhé pásy s hrúbkou 5-6 milimetrov. Zest je tiež budúce domáce kandizované ovocie.

Vo vriacom sirupe položte pomaranč.

Ďalej položte kúsky tekvice.

Obsah hrnca sa prenesie do varu a varí sa 5 minút. Potom zatvorte panvicu a nechajte varič úplne vychladnúť. Ochladený sirup s tekvicou a pomarančmi opäť privedie do varu a varí ďalších 5 minút. Celý postup päťminútového varu by sa mal opakovať trikrát.

Po poslednom varu vyzerajú výrobky v panvici takto.

Rozotierali sme tekvicu s kôrou na site a vysušili 2-3hodín.

Odstráňte zvyšky prevarenej oranžovej dužiny.

Ako sušiť domáce kandizované ovocie v elektrickej sušičke

Keď sú kúsky tekvice pomaranča dostatočne zakryté, zapnite sušičku na zeleninu a ovocie. Nastavte teplotu na 70 stupňov a nechajte ju niekoľko minút zohriať.

Medzitým naplňte gril výrobkami.

Miesto kôry oddelene od tekvice, pretože schne oveľa rýchlejšie.

Rozložte kúsky tekvice v určitej vzdialenosti od seba.

Po 5 hodinách sušenia je možné zo sušičky odstrániť kandizované pomarančové šupky.

Trvá 10 hodín, kým tekvica vyschne. Silne presušené tekvicové kandizované ovocie nie je potrebné, nech je trochu mäkké.

Hotová pochúťka sa môže zvinúť v práškovom cukre.

Ukazuje sa, že je to krásne a jemné.