Domáce kandizované citrónové kôry. Ako urobiť kandizované citrón recepty - jednoduchý a chutný recept.

Citrónové kandizované ovocie je zahrnuté do zoznamu zložiek na výrobu mnohých pečív. Čo je to vianočný koláč alebo sladká veľkonočná torta bez krásneho kandizovaného ovocia? Tiež sú ideálne pre rôzne pečenie s tvarohom. A deti milujú okusovať chutné a zdravé kandizované ovocie namiesto sladkosti.

Zloženie: kôra citróna, cukor

Tento recept je jednoduché varenie, hoci časovo náročné. Avšak, jednoduchá technológia umožňuje aj neskúseným kuchárom, aby kandizované citrónovej kôry doma.

Ako urobiť citrón kandizované ovocie doma.

Na varenie vyberte odrody s hustou kožou. Je potrebné dôkladne umyť citróny, vyschnúť, odstrániť kôru bez toho, aby ste sa dotkli dužiny a nakrájajte na kúsky rovnakej veľkosti. Špecifikované v receptúrach sú určené pre 1 kg kôry.

Potom nalejte vodu na kandizované ovocie vodou a nechajte 72 hodín alebo štyri dni. Ak to nie je hotové, kandizované ovocie bude chutiť horké.

Voda na toto obdobie sa musí zmeniť 6-7-krát.

Potom je potrebné pripraviť cukrový sirup: uvariť 250 ml vody, naliať do 1 kg 200 g cukru a variť za miešania, až kým sa cukor úplne nerozpustí.

S týmto sirupom nalejte nasiaknutý citrónový šupky a varte 10 minút.

Potom sa ponechalo 10 hodín.

Tak to zopakujte trikrát.

Po treťom varení namočte citrónovú šupku z sirupu, dajte imvyschnúť

Potom sušte v sušiarni pri nízkej teplote (nie vyššej ako 40 ° C) niekoľko hodín. Dvere rúry môžete nechať pootvorené. Nechajte uschnúť pri izbovej teplote.

Umyte čisté nádoby do pece, vložte do nich hotové sušené citrónové kandizované ovocie a pevne ich zatvorte.

Skladovací priestor by nemal byť teplý ani mokrý. Je veľmi vhodné skladovať kandizované ovocie v plastových boxoch v mrazničke. Navrhované metódy si na prvý pohľad navzájom odporujú, ale v skutočnosti sú prvé a druhé prípady ideálne na uloženie obrobku.

Po zvládnutí spôsobu výroby kandizovanej citrónovej kôry podľa podobného receptu môžete tiež vyrobiť pomarančové, grapefruitové alebo vápenné šupky. Áno, skoro som zabudol - z citrónov a sirupu, ktoré zostali bez kože, si môžete urobiť výbornú domácu limonádu.