Domáce jablko ovocie cukroví na zimu - ako urobiť jablko ovocie cukroví doma.

Pre tento jednoduchý recept na jablkovú pastilu, všetky letné a jesenné odrody, ktoré ochutnávajú kyslé alebo sladkokyslé, budú robiť. Majú veľa pektínu, čo znamená, že džem na ďalšiu prípravu marshmallow (obr.) Bude zhustený.

Zložky: cukor, jablká

Ako urobiť jablkovú pastilku na zimu.

Umývanie môjho ovocia, vyrezávanie semien a miest roztrhaných červami, nakrájané na plátky.

Preložte ich do hrubej smaltovanej panvy alebo medenej nádrže a posypte cukrom.

Pre 1 kg jabĺk bude potrebných 300-400 g cukru.

Po niekoľkých hodinách, keď vynikne šťava z jabĺk, sa varí, až kým ovocie nezmäkne približne 20 minút.

Zmes sa pretrepe cez sito a znovu sa varí 2 - 3 hodiny za stáleho miešania. V tomto prípade panva funguje dobre. Ale ak máte panvicu, potom ju nezakrývajte vekom, aby sa vlhkosť odparila rýchlejšie.

Hmota jabĺk sa považuje za pripravenú, ak sa ľahko oddelí od lyžice za miešania.

Potom pripravme prípravu jabĺk pastila roll.

Ako to urobiť? Fóliu namažte olejom, nalejte na ňu len uvarený džem s vrstvou 2-3 cm a nechajte 2-3 dni schnúť. Čím viac vrstvy ovocnej hmoty, tým lepšia kvalita role.

Ako zistiť, či je marshmallow pripravený na curling? Keď sa hmota stáva tenšou, pevnou, ale zároveň si zachováva svoju elasticitu, znamená to, že je pripravená. Posypeme ho cukrom a zabalíme.

Zapnutý hotový kotúčkusov a dať do krabíc.

Jablková pastilka sa môže skladovať doma veľmi dlho a nestráca svoje vlastnosti. A v zime, s takýmto druhom domácich sladkostí, môžete piť čaj, ozdobiť tortu, zmrzlinu alebo dezert. Z takéhoto domáceho cukrovinky z jabĺk pre všetkých bude prínosom. Varíte takéto sladkosti doma? O svoje recepty polotovary z jabĺk, písať recenzie v komentároch.