Domáce huby kaviár na zimu - recept na výrobu húb kaviár.

Zvyčajne majú mnohé ženy v domácnosti po konzervovaní húb rôzne orezávanie a úlomky húb, ako aj zarastené huby, ktoré neboli vybrané na ochranu. Nenechajte sa ponáhľať vyhodiť huby „mimo štandardu“ a skúste si variť hríbikový kaviár podľa tohto jednoduchého domáceho receptu. Často sa nazýva hubový extrakt alebo koncentrát.

Zloženie: huby, soľ

Ako urobiť hríbový kaviár na zimu.

A tak by sa ošúpané veľké kúsky húb a úlomkov, ako aj huby, ktoré nie sú vhodné na šitie kvôli svojej veľkej veľkosti, mali dôkladne umyť a narezať na malé kúsky.

Ďalej je potrebné vyplniť rezanie húb vodou (vo výške 250 ml vody na 1 kg húb), soľ na chuť a dusiť huby vo vode po dobu ½ hodiny.

Potom by mal byť odvar z huby vypustený do samostatnej misy. A my musíme brúsiť dusené huby. Môžete ich prejsť cez mlynček na mäso alebo trieť cez sito.

Ďalej kombinujte odvar z húb so šťavou uvoľnenou z húb počas procesu mletia a varte nad vysokou teplotou do stavu ťažnosti (podobne ako sirup).

„Sirup“ z hríbov je balený vo fľašiach alebo plechovkách malej veľkosti. Potom sa nádoba hermeticky utesní a otočí, položí kryty.

Je potrebné sterilizovať takúto domácu prípravu húb až po 48 hodinách, malé nádoby by mali byť sterilizované počas ½ hodiny.

Takto pripravený kaviár možno pomerne konzervovaťdlhú dobu.

Existuje ďalšia možnosť na prípravu takéhoto koncentrátu húb. V tomto prípade je príprava húb kaviár na zimu trochu inak. Huby musia brúsiť v mlynčeku na mäso v surovej forme a okamžite vytlačiť šťavu, nie vriace huby.

Potom pridajte soľ do lisovanej šťavy (najviac 2% množstva šťavy) a potom pripravte odsávač pár ako v predchádzajúcej metóde.

Ak plánujete použiť predlisok ako hríbový koncentrát na pridanie do vedľajších jedál, potom pred naplnením pridajte do extraktu ocot (10% množstva šťavy), v ktorom musíte najprv variť rôzne korenia (bobkový list, horčicové semená, červené a čierne korenie). a iné korenie).

Hubový kaviár s octom a korením by sa nemal sterilizovať. Jednoducho hotové prefabrikované balené v plechovkách, ktoré je potrebné hermeticky utesniť.

Takýto zber húb v zime ide dobre v podnikaní nielen ako chutný kaviár. Z tohto polotovaru, vareného doma, varím ochutené polievky a vedľajšie jedlá pre hlavné jedlá s jedinečnou chuťou.

Pozri aj video: recepty MUSHROOM CAVIAR 3.