Domáce hrenovuha a ďalšie recepty tinktúra na chrene - ako urobiť chren s medom, zázvorom a cesnakom.

V dávnych dobách, keď sa v obchodoch s alkoholom predávala len vodka, by si každý vlastník, ktorý sa rešpektuje, vymyslel vlastný recept na jeho obohatenie. Niekto trval na "požiarnej vode" na bylinkách, kôre stromov alebo suchých bobúľ, niekto pridal nápoj na sirup a ovocné šťavy. Existuje mnoho receptov na staromódne chutné tinktúry, takže ak ste obdivovatelia lahodných aperitívov, vezmite niektoré z nich do prevádzky.

Zloženie: vodka, zázvor, koreň chrenu, med, cesnak.

Obsah

  • 1Ako urobiť hrenovuhu s medom doma.
  • 2Ako variť Khrenovuha so zázvorom.
  • 3Hrenovuha cesnak

Ako urobiť hrenovuhu s medom doma.

Začnime s najznámejšou tinktúrou Hrenovuha. Je pripravený veľmi jednoducho, ale dopadá zaboristoy a veľmi chutné. V obchode kúpiť fľašu dobrého objemu vodky pol litra. Na trhu si čerstvý koreň chrenu. Otvorte vodku a vyčistite koreň nožom. Nakrájajte koreň na dlhé dosky a spustite ich priamo do fľaše. Pre polovicu líry vodky budete potrebovať od 12 do 15 gramov chrenu. Ak nemáte presné kuchynské váhy, potom dať koreň tak, aby kvapalina vo fľaši stúpa na vrchol. Na zjemnenie ostrej chrenovej chuti pridajte na vodku jednu lyžičku tekutého medu. Je tiež veľmi opatrne nalejte priamo do fľaše. Zatvorte nádobuodstráňte korok a obsah dôkladne pretrepte. Vezmite si nápoj s chrenom a medom do tmavej špajze a nechajte ho stáť aspoň týždeň.

Ako variť Khrenovuha so zázvorom.

Druhý recept, ktorý naši predkovia veľmi milovali, sa nazýva „chrenový zázvor“. Vyžaduje si to tiež fľašu kvalitného nápoja a čerstvých koreňov zázvoru a chrenu v pomere 50 až 50. Dnes je možné korenený zázvor kúpiť na akomkoľvek trhu alebo veľkom hypermarkete. Odstráňte korene z tmavej kože a nakrájajte na kúsky. Ponorte ich do vodky, že množstvo až do vodky stúpa pod samotným okrajom fľaše - to bude asi 15 gramov hmotnosti. Chren so zázvorom tiež trvá jeden týždeň a vždy na tmavom mieste.

Hrenovuha cesnak

A tretí je aj pomerne populárny recept, ale určený pre amatérskeho „Hrenovuha cesnaku“. Pre ňu vezmeme šúpané cesnakové klinčeky a korene korene, rozrežeme ich pozdĺžne na dve časti. Podiely sú rovnaké: 50 až 50. Pridajte ich aj do fľaše vodky - množstvo tiež kontroluje hladinu stúpajúcej kvapaliny vo fľaši. Hmotnosť vo fľaši sa hodí asi 10-12 gramov. Pošlite vodku s voňavými prísadami, ktoré sa do nej nalejú na týždennú infúziu na tmavom chladnom mieste.

Každý pripravený nápoj, „chren s medom“, „chren so zázvorom“ a „chren s cesnakom“ pred podávaním hosťom, skúste osobne. Ak ochutnáte horúci obsah fľaše s príliš ostrou chuťou a vôňou,potom nápoj zrieďte malým množstvom čistej vodky.Ak si myslíte, že vodka nie je taká silná, ako ste očakávali, pridajte k nej viac chrenu, zázvoru alebo cesnaku a znovu ho naplňte sedem dní.